Petja Orre aloittaa Harjun terveyden toimitusjohtajana

Petja Orre aloittaa Harjun terveyden toimitusjohtajana

Lehdistötiedote 10.1.2022

Lääketieteen lisensiaatti, terveydenhuollon erikoislääkäri Petja Orre aloittaa Harjun terveyden toimitusjohtajan tehtävässä 10.1.2022.

- Harjun terveyden toiminta on saatu onnistuneesti käyntiin koronapandemiasta huolimatta. Monia avaintavoitteita on ensimmäisen toimintavuoden aikana saavutettu. Hoitoonpääsy on nopeutunut, sote-keskuksissa on siirrytty moniammatilliseen tiimityömalliin ja uudet digitaaliset palvelut ovat jo laajassa käytössä. Kaikkien kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttaminen vaatii vielä paljon työtä. Olen todella iloinen, että saamme Petjan kaltaisen kokeneen terveydenhuollon johtajan luotsaamaan yhtiötä, toteaa Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva.

- Aloitan innostuneena Harjun terveydessä. Kyse on kansallisesti ainutlaatuisesta toimintamallista perusterveydenhuollon saatavuuden ja vaikuttavuuden parantamiseksi. Harjun terveyden tulokset ensimmäiseltä vuodelta ovat olleet rohkaisevia, ja alueen asukkaille on pystytty tarjoamaan palveluita nopeasti, Petja Orre sanoo.

- Itselleni tärkeää on henkilöstön hyvinvointi ja osaaminen, sillä vain siten voimme tarjota laadukasta ja välittävää perusterveydenhuoltoa. Harjun terveydessä on huippuosaavat ammattilaiset, ja heidän kanssaan työskentelyä odotan jo kovasti. Haluan myös syventyä asiakkaiden tuntoihin. Jatkamme toiminnan kehittämistä entistä paremman perusterveydenhuollon tarjoamiseksi, Orre täydentää.

Orre on toiminut urallaan lukuisissa tehtävissä perusterveydenhuollossa ja yhteispäivystyksissä, muun muassa Terveystalon julkisten palveluiden ylilääkärinä, Keravan kaupungin johtavana ylilääkärinä, Helsingin PerusTerveyden johtavana lääkärinä sekä Vantaan Länsimäen terveysaseman vs. ylilääkärinä. Orrella on laajasti taustaa myös järjestö- ja luottamustoimista lääketieteen saralla. Hän on toiminut muun muassa Suomalaisen lääkäriseura Duodecimin ja Nuorten Lääkärien yhdistyksen hallituksessa.

Harjun terveys on 1.1.2021 lukien vastannut Lahden, Nastolan, Kärkölän ja Iitin sote-keskuspalveluista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 37 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 600 sote-alan ammattilaista. Toiminta perustuu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa solmittuun kymmenvuotiseen palvelusopimukseen, johon sisältyy myös kaksi viiden vuoden jatko-optiota. Harjun terveyden käynnistysvaiheen toimitusjohtaja Joonas Turunen jatkaa aikaisemmassa tehtävässään Mehiläisen perusterveydenhuollon palveluista vastaavana johtajana ja siirtyy 10.1. lukien myös Harjun terveyden hallituksen jäseneksi.