Paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti Urheilu Mehiläisen yhteistyöurheilijaksi - ”Vammojen ehkäisy ratkaisevassa roolissa matkalla Tokion paralympialaisiin”

Lehdistötiedote 6.8.2020

Viisinkertainen paralympiavoittaja, ratakelaaja Leo-Pekka Tähti ja Urheilu Mehiläinen aloittavat yhteistyön. Urheilu Mehiläinen tuo uransa viidensiin paralympialaisiin valmistautuvan 37-vuotiaan porilaisen taustajoukkoihin vahvan osaamisen terveyden ylläpitoon ja huippu-urheilijan vammojen ennaltaehkäisyyn.

– Yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa on loistava mahdollisuus hyödyntää heidän tarjoamiaan palveluita sekä huippuosaamistaan. Kokeneena urheilijana ja vuosia maailman huipulla urheilleena tiedän, että huipulla pysyminen on entistä työläämpää. Sen takia on hienoa, että yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa syntyi. Nyt voin keskittää kaikki terveys- ja hyvinvointipalvelut yhteen paikkaan. Se antaa edellytykset pysyä myös jatkossa maailman nopeimpana pyörätuolikelaajana. Omasta "työvälineestä" eli omasta kehosta huolehtiminen on nyt entistä vaivattomampaa. Olen todella innoissani uudesta yhteistyöstä, Leo-Pekka Tähti kertoo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä alkavaan yhteistyöhön menestyneimmän suomalaisen paraurheilijan ja oman lajinsa ehdottoman kärkiurheilijan kanssa. On hienoa olla tukemassa Leo-Pekan päämäärätietoista harjoittelua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, toteaa Urheilu Mehiläisen vastuulääkäri Mikko Kirjavainen.

Leo-Pekka Tähden tavoitteet ovat korkealla myös tulevaisuudessa.

– Tavoitteet ovat luonnollisesti ensi vuoden Tokion paralympialaisissa ja uran kuudennen paralympiakultamitalin metsästyksessä. Samalla tietenkin tavoittelen viidennen perättäisen satasen tittelin voittamista paralympialaisissa. Haasteita tulee matkan varrella varmasti olemaan, joten erilaisten vammojen ehkäisy ja kehon hyvinvointi sekä huolto ovat erityisen ratkaisevassa roolissa. Näitä asioita ei voi koskaan korostaa liikaa.

– Tänä kesänä tavoitteena on kelata mahdollisimman kovaa. Tokioon valmistautuminen alkaa lokakuussa. Silloin tavoitteena on olla mahdollisimman hyvissä lähtöasemissa ja ennen kaikkea terveenä, jatkaa Tähti.

Urheilu Mehiläisen tavoitteena on yhteistyössä sekä tukea kilpaurheilijaa uransa huipulla että lisätä kaikkien tavoitteellisesti liikkuvien tietoisuutta kokonaisvaltaisesta terveydestä ja hyvinvoinnista.

– Leo-Pekka Tähti saa yhteistyön myötä avukseen huippuluokan lääketieteellisen tiimin, jossa on asiantuntijoita ortopedian erikoislääkäristä fysioterapeuttiin. Urheilu Mehiläisen tiimi keskittyy yhdessä urheilijan kanssa maksimoimaan terveet harjoituspäivät, kuvailee Urheilu Mehiläisen Kirjavainen.