Ousmane Dembélén jalkavamma leikattiin Urheilu Mehiläisessä Turussa

Lehdistötiedote 29.6.2021

Ranskan maajoukkuehyökkääjä, FC Barcelonan Ousmane Dembélé leikattiin Urheilu Mehiläisessä Turussa maanantaina 28.6.2021. Suunnitelmien mukaan sujuneen leikkauksen toteutti ortopedi Lasse Lempainen.

Ranskan maajoukkuehyökkääjä Ousmane Dembélé loukkaantui Unkari-Ranska -ottelussa 19.6. parhaillaan pelattavissa jalkapallon EM-kisoissa. Loukkaantuminen tapahtui vastustajan harhauttamiseen liittyvässä nopean suunnanmuutoksen sisältäneessä pelitilanteessa. FC Barcelonan ja pelaajan yhteispäätöksellä Dembélé hakeutui ortopedi Lasse Lempaisen hoidettavaksi Turkuun.

- Leikkaushoitoa vaatinut vamma operoitiin maanantaina suunnitellusti. Kysymyksessä oli oikean takareiden totaalinen jännerepeämä polven tasolla. FC Barcelonan lääkäri Jordi Puigdellivol oli mukana seuraamassa leikkausta ja olemme leikkaukseen onnistumiseen tyytyväisiä, kertoo Lempainen.

- Minulla ei ollut loukkaantumista ennakoivia oireita, vaan takareisi tuntui hyvältä. Takanani on hyvä kausi ja olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan. Vamma harmittaa, mutta uskon, että leikkauksen ja kuntoutuksen jälkeen palaan entistä vahvempana takaisin huipputasolle, toteaa Dembélé.

Dembéléllä on edessään neljän kuukauden kuntoutusjakso, joka suunnitellaan yhdessä Lempaisen sekä FC Barcelonan lääkäreiden kanssa.

- Tarkoitus on, että seuraamme kuntoutusta yhdessä intensiivisesti. Kuntoutuksen tavoitteena on nostaa Dembélén pelitasoa ja suorituskykyä entisestä. Tärkeä tavoite on myös pyrkiä estämään vastaavat vammat jatkossa, Lempainen painottaa lopuksi.