Närpiöläinen Sydmedi osaksi Mehiläistä

Yrityskauppa_Sydmedi osaksi Mehilaista

Lehdistötiedote 14.6.2022

Mehiläinen Oy ostanut Sydmedi Oy:n 13.6.2022 allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin. Henkilökunta siirtyy Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä.

Sydmedi tarjoaa asiakkailleen työterveyshuollon-, erikoislääkäri-, fysioterapia- ja psykologipalvelut sekä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia Närpiössä, Kristiinankaupungissa ja Korsnäsissä 12 asiantuntijan voimin. Toiminnan lähtökohtana on korkealaatuinen palvelu sekä yksityis,- työterveys- että organisaatioasiakkaille.

"Olemme erittäin iloisia saadessamme Sydmedin ja sen vahvat ammattilaiset osaksi Mehiläistä. Sydmedi on laadukasta ja hyvää työtä paikallisesti tekevä yritys. Haluamme säilyttää vahvuudet ja oppia niistä. Työterveyspalveluissa kysyntä on alueella vahvaa ja Mehiläinen nähdään houkuttelevana kumppanina. Yrityskauppa vahvistaa jalansijaamme kolmen uuden toimipisteen kautta", iloitsee aluejohtaja Juuso Rajala Mehiläisestä.

"Halusin vahvan kumppanin kehittämään edelleen alueelle moderneja ja vaikuttavia työterveyspalveluja, koska itse en ole lääketieteen ammattilainen ja olen ollut luomassa taloudelliset puitteet toiminnan kehittämiselle tähän vaiheeseen. Valitsin Mehiläisen, jonka ehdottamassa lähestymistavassa kunnioitetaan nykyisiä toimintatapoja sekä toteutuu laadukas ja kustannustehokas työterveyshuolto. Tehty kauppa mahdollistaa entistä paremman keskittymisen kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen, kuten nykyisen Sydmedin Närpiön toimipisteessä, joka jää omistukseeni ja muissa Pohjanmaan rannikkokaupungeissa", sanoo Sydmedin entinen omistaja Heikki Seppälä.

Mehiläinen tuo asiakkaille mukanaan vahvan verkoston, joka tukee paikallista laadukasta tekemistä. Lisäksi asiakkaat saavat käyttöönsä Mehiläisen digipalvelut, muun muassa Digiklinikan ja yritysten työkykyjohtamisen työkalut. 

"Mehiläisen resurssien ja digitaalisten palvelujen avulla palvelua on mahdollisuus levittää laajemmin koko Sydmedin asiakaskunnalle. Alueen työolosuhteiden ja terveydellisten vaatimusten tunteminen muun muassa kasvihuoneliiketoiminnassa ja siellä työskentelevien yli 30 kansallisuuden palveleminen on tärkeää", toteaa Seppälä.

Närpiö on kaksikielinen alue, jossa lähes 80 %:a puhuu äidinkielenään ruotsia ja Sydmedin henkilökunta palvelee merkittäviltä osin asiakkaitaan ruotsiksi. Sydmedin asiakaspalvelu jatkuu tuttuun tapaan ruotsiksi. Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin. Sydmedi liittyy osaksi Mehiläistä 1.9.2022.