Merenkulkijoille työterveyspalveluja tarjoava Maresan osaksi Mehiläistä

Merenkulkijoille työterveyspalveluja tarjoava Maresan osaksi Mehiläistä

Lehdistötiedote 13.12.2019

Mehiläinen ja merenkulkijoiden työterveyshuoltoa tarjoava Maresan ovat allekirjoittaneet liiketoimintakaupan, jonka myötä Maresan siirtyy osaksi Mehiläistä 1.1.2020 alkaen. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin ja henkilökunta siirtyy Mehiläiseen ns. vanhoina työntekijöinä.

Maresan Oy perustettiin vuonna 2017, mutta yrityksen taustalla on vuosikymmenten kokemus merenkulkijoiden työterveyshuollosta. Yrityksen tarkoituksena on tuottaa palveluja merkittävälle osalle suomalaista merenkulkua sekä toimia aktiivisesti merenkulkijoiden työkyvyn ylläpitämisessä. Yritys toimii Helsingissä ja Turussa sekä osaavan keskuksen kautta koko maassa.

- Mehiläisellä on ollut jo entuudestaan vahva asema merenkulkijoiden työterveyspalvelutuottajana. Kauppa vahvistaa asemaamme entisestään ja mahdollistaa palvelukehitystä merenkulkijoiden työterveyskonseptin ympärillä, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala.

- Maresanin avulla kehitetty yhteistyö merenkulkijoiden työterveyshuollon ja työhyvinvointitoiminnan kesken osoitti toimivuutensa. Mehiläisen resurssien ja digitaalisten palvelujen avulla tätä yhteistyötä on mahdollisuus levittää laajemmin koko merenkulkuun, toteaa Maresanin hallituksen puheenjohtaja Kari Välimäki.

Maresanin uraauurtavalla toiminnalla on pureuduttu työterveyshuollon vaikuttavuuteen sekä pyritty ennaltaehkäisemään työkykyyn vaikuttavia riskitekijöitä. Tavoitteena on huolehtia varustamoiden henkilöstön kokonaisvaltaisesta terveydentilasta.

- Merialan työolosuhteiden ja terveydellisten vaatimusten tunteminen sekä varustamon yhteistyötarpeiden tunnistaminen on lähtökohta työkykyä edistävälle palvelulle. Rakennamme valtakunnallisesti nyt entistä yhtenäisempää toimintamallia siitä, mikä on vaikuttavaa merimiesterveydenhuoltoa, sanoo vastaava työterveyslääkäri Minna Talvio Mehiläisestä.

Palveluiden saatavuus paranee

Mehiläinen tuo Maresanin asiakkaille mukanaan entistä paremman palveluiden saatavuuden. Mehiläisen toimipiste löytyy lähes kaikista rannikkokaupungeista. Asiakkaita palvelevat osaavat merimiesterveydenhuollon ammattilaiset.

- Asiointia fyysisillä vastaanotoilla täydentävät Mehiläisen etäpalvelut niin Digiklinikalla kuin jatkossa myös videovastaanotolla. Asiointia helpottaa myös OmaMehiläinen-sovellus, josta omat terveystiedot – muun muassa laboratoriotulokset ja röntgenkuvat – pääsee tarkistamaan kätevästi missä ja milloin vain. OmaMehiläisessä asiakkaiden käytössä ovat myös digitaaliset valmennusohjelmat elintapamuutosten tueksi, toteaa Mehiläisen Hartiala lopuksi.