Mehiläisen vahva kasvu Virossa jatkuu – avaa suuren lääkärikeskuksen Tallinnan keskustaan

Lehdistötiedote 13.6.2023

Mehiläisen vahva kasvu jatkuu Virossa. Yhtiö avaa Tallinnan ydinkeskustaan suuren täyden palvelun lääkärikeskuksen ensi vuoden alussa. Mehiläisen Viron yksiköt palvelevat pääasiassa virolaisia asiakkaita, mutta myös suomalaiset voivat hakeutua palveluiden pariin. Kasvua vauhdittavat digitaaliset palvelut: Mehiläisen digisovellusta käyttää Virossa jo yli 3 % maan väestöstä.

Mehiläinen on kasvava markkinajohtaja Viron yksityisillä terveyspalvelumarkkinoilla. Kasvu jatkuu nyt myös fyysisen verkoston laajentamisella, kun ensi vuoden alussa Mehiläinen avaa täyden palvelun lääkärikeskuksen Tallinnan sydämeen, Rävala puiesteelle, korttelin päähän Viru-hotellista.

- Tallinnan keskustassa asuu ja työskentelee kymmeniä tuhansia ihmisiä, mutta alueelta on puuttunut täyden palvelun yksityinen lääkärikeskus. Tulemme tarjoamaan asiakkaille laajat ja monipuoliset terveyspalvelut yhden katon alta ja samalla terveydenhuollon ammattilaisille houkuttelevan työympäristön, sanoo Mehiläisen Viron maajohtaja Andreas Taalas.

Jatkossa Mehiläisen virolaiset yhtiöt, lääkärikeskus- ja työterveyspalveluja tarjoava Qvalitas sekä suun terveyden palveluja tarjoava Unimed, toimivat Mehiläisen Saksan ja Ruotsin toiminnoista tutulla brändinimellä ”Meliva”.

Palveluihin hakeutuminen mahdollista myös suomalaisille

Mehiläisen Meliva-klinikat palvelevat Virossa ensi sijassa paikallisia yksityis- ja yritysasiakkaita. Lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut sekä tutkimukset ovat kuitenkin myös suomalaisten saatavilla. Uusittu laki rajat ylittävästä terveydenhuollosta astui voimaan 1.5.2023.

- Uskon, että Viroon hoitoon hakeutuvien potilaiden määrä tulee kasvamaan nyt, kun Kelalta on mahdollista hakea korvauksia saadusta hoidosta ja hoitojonot Suomessa pitenevät, kuvaa Taalas.

Meliva tarjoaa myös suomalaisille asiakkaille yleis- ja erikoislääkärivastaanotot sekä laajat hammashoidon palvelut mukaan lukien hammaskirurgian ja protetiikan. Päiväkirurgian palveluita laajennetaan jatkuvasti ja Meliva tarjoaa niitä sekä itse että yhdessä kumppanin kautta.

- Hoitoon Viroon voit hakeutua milloin vain. Mikäli kyseessä on palvelu, johon sinulla olisi oikeus myös suomalaisessa julkisessa terveydenhuollossa, voit hakea ostamaasi palveluun korvausta Kelasta, Taalas toteaa.

Melivan tarjoamia fyysisiä terveyspalveluja täydentävät myös Virossa potilaiden tarpeiden mukaan kehitetyt digitaaliset ratkaisut. Suomen Mehiläisestä tuttu mobiilisovellus on Virossa maan nopeimmin kasvava terveyssovellus. Sovelluksessa toimivalle Digiklinikalle on rekisteröitynyt jo noin 3 % väestöstä. Uusia käyttäjiä rekisteröityy palveluun kuukausittain liki 4000.