Mehiläisen uusi ikääntyneiden palvelukoti rakenteilla Riihimäelle

Lehdistötiedote 05.02.2018

Mainiokoti Lukkari, Mehiläisen uusi 40-paikkainen ikääntyneiden palvelukoti avautuu Riihimäelle vuoden vaihteessa 2018–2019. Palvelukodissa tullaan hyödyntämään Kuusikkoaho Oy:n yhteisöllistä Virkkulankylä-konseptia.

Uuteen ikääntyneiden palvelukotiin Mainiokoti Lukkariin tulee yhteensä 30 paikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille ja 10 palveluasumisen paikkaa. Valmistuttuaan Mainiokoti Lukkari tulee työllistämään yhteensä noin 20 hoiva-alan ammattilaista.

Rakennushankkeesta vastaa Lehto Tilat Oy:n Hyvinvointitilat-yksikkö ja yhteisöllisen Virkkulankylä-kokonaisuuden suunnitteluun osallistuu Mehiläisen lisäksi Kuusikkoaho Oy, joka suunnittelee samaan pihapiiriin myös kerrostaloa senioreille. Mainokoti Lukkarin on määrä valmistua 2018–2019.

Virkkulankylä – yhteisöllisyyttä ja aktiivista arkea

Mainiokoti Lukkarissa hyödynnettävä Virkkulankylä-konsepti tarjoaa asukkaille viihtyisän asuinympäristön lisäksi myös sosiaalista toimintaa ja aktiivista arkea tuen ja hoiva-asumisen lisäksi.

Virkkulankylissä asumisen ja itsestään huolehtimisen halutaan olevan mukavaa ja vaivatonta. Virkkulankylät poikkeavatkin tavanomaisista senioriasunnoista ja hoivakodeista siten, että asuminen ja palvelut on suunniteltu niin, että asukkaat ovat osa yhteisöä, joka luo toimeliaisuutta ympäristöönsä.

Asukkaaksi voi hakeutua joko Riihimäen kaupungin palveluohjauksen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä palvelukotiin sen valmistuttua.