Mehiläisen Snäppiklinikka ainutlaatuinen seksuaaliterveyden palvelu – nuoret pitävät tärkeänä

Lehdistötiedote 27.11.2019

Mehiläisen Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa tekemän tyytyväisyyskyselyn mukaan* nuoret kokevat Mehiläisen Snäppiklinikan itselleen tärkeäksi väyläksi löytää tietoa seksuaalisuudesta sekä seksuaaliterveydestä. Snäppiklinikalta nuoret saavat asiantuntevaa apua Mehiläisen terveydenhoitajalta.

Mehiläisen Snäppiklinikka on toimialan ainoa seksuaaliterveyteen liittyvissä kysymyksissä apua ja tukea tarjoava palvelu Snapchatissa. Snäppiklinikan seuraajamäärä on ollut jatkuvassa kasvussa. Tällä hetkellä seuraajia on jo yli 8500. Yhdellä videolla on päivittäin keskimäärin kaksituhatta katsojaa ja kysymyksiä tulee parhaimmillaan jopa yli sata kappaletta päivässä. Snäppiklinikan kohderyhmä on 15-20-vuotiaat nuoret naiset sekä miehet.

Snäppiklinikan tyytyväisyyskysely osoitti, että valtaosa kyselyyn vastanneista koki palvelun itselleen hyödylliseksi. 89 prosenttia Snäppiklinikalle kysymyksiä lähettäneistä oli tyytyväisiä siellä saamiinsa vastauksiin. Snäppiklinikan snäppejä katsoneista puolestaan 81 prosenttia koki saaneensa apua tai hyödyllisiä neuvoja itseä askarruttaneisiin kysymyksiin.

- Nuorille on erittäin tärkeää pystyä kysymään aroistakin asioista nimettömänä. Erilaiset oireet ja epäselvät tuntemukset saattavat huolestuttaa heitä todella paljon, joten on hienoa tietää, että olen pystynyt auttamaan heitä matalalla kynnyksellä, toteaa nuorten kysymyksiin Snäppiklinikalla vastaava terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja Anne Pasenius.

Snäppiklinikka tarjoaa tietoa nuoren elämäntilanteeseen muun muassa ehkäisymenetelmistä, sukupuolitaudeista ja testeistä sekä tukea kaikissa muissakin ehkäisy- ja sukupuolitautiasioissa. Mehiläinen löytyy Snapchatistä tunnuksella: mehilainen_fi. Palvelu on maksuton.

Snäppiklinikalta nuoret ohjataan tarpeen mukaan matalalla kynnyksellä oman alueen terveydenhuollon ammattilaiselle.

*) Snäppiklinikalla tyytyväisyyskysely toteutettiin yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimus tehtiin opinnäytetyönä. Kyselyyn vastasi 463 yli 15-vuotiasta nuorta.