Mehiläisen palveluntuotanto Keminmaalla käynnistyi – palvelut asiakkaille jatkuvat normaalisti

Lehdistötiedote 1.6.2018

Mehiläinen on ottanut vastuulleen Keminmaan terveyspalveluiden tuotannon 1.6.2018 lähtien. Palvelutuottajan vaihtuminen ei aiheuta muutoksia asiakkaiden palveluun tai henkilökunnan työsuhteisiin. Kaikki varatut ajat hoidetaan normaalisti, eikä palveluntuotannon aloitus vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Ajanvaraus ja neuvonta palvelevat tuttuun tapaan.

Keminmaan kunnassa Mehiläisen vastuulle siirtyi 1.6.2018 perusterveydenhuollon avovastaanottotoiminnan, suun terveydenhuollon ja työterveyshuollon palveluiden ohella myös muut keminmaalaisten perusterveydenhuollon palvelut. Näitä ovat äitiys- ja lastenneuvola, kouluterveydenhuolto, mielenterveysneuvola sekä terveysaseman yhteydessä toimivan vuodeosaston toiminta.

”Keminmaan ratkaisu palveluiden ulkoistamisesta Mehiläiselle turvaa paikallisen perusterveydenhuollon jatkuvuuden pitkälle tulevaisuuteen. Osana Länsi-Pohjan alueen toimintaa Mehiläinen kantaa varsin laajan kokonaisvastuun keminmaalaisten asiakkaiden terveydenhuollosta. Ulkoistus mahdollistaa myös hyvin palveluiden pitkäjänteisen ja asiakaslähtöisen kehittämisen”, toteaa liiketoimintajohtaja Lasse Männistö Mehiläisestä.

Keminmaan perusterveydenhuollon ulkoistus on osa Mehiläisen Länsi-Pohjan sote-palveluntuotannon kokonaisuutta. Keminmaalla palvelutuotannosta vastaa Mehiläinen Terveyspalvelut Oy.