Mehiläisen Oma Lääkärisi Oulu -terveysasema avataan 7.12.2017

Juttua editoitu:
Lue myös lehdistötiedote 4.12.2017: Mehiläinen esittää Siikalatvan itsenäisestä Oulun terveysasemasta luopumista. 

Lehdistötiedote 30.11.2017

Oma Lääkärisi Oulu -terveysasema avataan 7.12.2017 Kauppurienkadulla, Mehiläinen Oulun tiloissa. Oma Lääkärisi Oulu on Siikalatvan kunnan terveysasema, joka tarjoaa kaikille terveysaseman asiakkaiksi listautuneille laadukasta julkista perusterveydenhuoltoa ilman jonoja, julkisen palvelun asiakasmaksun hinnalla.

Mehiläinen on tuottanut kaikki Siikalatvan kunnan sote-palvelut vuoden 2017 alusta alkaen. Nyt Mehiläinen on avannut yhteistyössä Siikalatvan kunnan kanssa toimipisteen, Oma Lääkärisi Oulu -terveysaseman, Kauppurienkadulle. Oma Lääkärisi Oulu tarjoaa kaikki samat palvelut, joita asiakkaat saavat kunnalliselta terveysasemalta: mm. lääkäri- ja hoitajapalvelut, todistukset, seulonnat, neuvolapalvelut ja suun terveydenhuollon palvelut.

- Ajatus tästä syntyi jo neljä vuotta sitten, kun avasimme Espooseen ensimmäisen Oma Lääkärisi -terveysaseman. Jonot poistuivat, asiakkaat olivat tyytyväisiä ja Espoon kaupunki saavutti säästöjä. Mietimme, että miksi muut kaupungit eivät lähde yhtä rohkeasti kehittämään terveyspalveluita yksityisten toimijoiden ketteryyttä hyödyntäen, kertoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Oma Lääkärisi Oulu tarjoaa laadukkaat perusterveydenhuollon palvelut yhdestä, hyvällä sijainnilla olevasta palvelupisteestä. Asiakasmaksut ovat samat kuin julkisilla terveysasemilla.

- Toivotamme kaikki oululaiset tervetulleeksi listautumaan asiakkaaksemme. Tavoitteenamme on palvella myös Oulussa asioivia siikalatvalaisia sekä kasvattaa toiminnan volyymiä koko maakunnassa, toteaa Järvenpää.

- Palvelulle on selvästi tarvetta, koska meille on jo nyt ilmoittautunut 100 ensimmäistä listautuvaa - ennen kuin yksikön avaamisesta on edes tiedotettu, Järvenpää sanoo.

Jo 1.1.2014 lähtien asiakas on voinut terveydenhuoltolain mukaan valita yli kuntarajojen, miltä terveysasemalta hän saa julkiset perusterveydenhuollon palvelut. Valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveysasemaan. Uuden valinnan voi tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta. Valintaoikeus ei koske koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoa, joka määräytyy opiskelupaikan mukaan. Myös pitkäaikainen laitoshoito ja kotisairaanhoito järjestetään edelleen asiakkaan asuinkunnassa.

- Mehiläisen Oma Lääkärisi -asemat toimivat jo Espoossa, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Siikalatvalla. Näin Oulusta kotoisin olevana oli mielestäni jo aikakin, että aito valinnanvapaus ulottuu myös pohjoiseen, toteaa Järvenpää lopuksi.

Oma Lääkärisi Oulu -terveysaseman asiakkaaksi voi listautua osoitteessa www.oulu.omalaakarisi.fi  tai terveysasemalla.