Mehiläisen kasvu jatkuu psykiatripalveluissa – Psykiatrikonsultaatiot Hilla Oy osaksi Mehiläistä

Lehdistötiedote 6.9.2023

Psykiatripalveluita hyvinvointialueille tarjoava Psykiatrikonsultaatiot Hilla Oy on liittynyt 4.9.2023 solmitulla kaupalla osaksi Mehiläistä. Kaupassa koko Hillan osakekanta siirtyy Mehiläiselle. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin ja Hillan henkilöstö jatkaa Mehiläisessä vanhoina työntekijöinä. Yrityskauppa vahvistaa Mehiläisen strategiaa toimia hyvinvointialueille tarjottavien psykiatripalveluiden laatujohtajana ja ensisijaisena kumppanina.

Psykiatrikonsultaatiot Hilla Oy tarjoaa korkealaatuisia psykiatripalveluita hyvinvointialueille noin 40 eri puolilla Suomea työskentelevän psykiatrian erikoislääkärin voimin. Yhtiön liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 4,7 miljoonaa euroa.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme Hillan sekä Hillassa työskentelevät psykiatrian huippuammattilaiset osaksi Mehiläistä. Suomen julkisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden haasteet ja ongelmat hoitoon pääsyssä vaativat tulevaisuudessa uudenlaisia kumppanuuksia. Yhdessä Hilla ja Mehiläinen voivat tarjota entistäkin laajempia ja korkealaatuisempia palvelukokonaisuuksia hyvinvointialueille, toteaa Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva.

- Hillan tarina on menestystarina. Vahva visiomme, laatuun ja osaamiseen panostaminen, arvot ja korkeat eettiset periaatteemme yhdistettynä kovaan työhön ovat kasvattaneet Hillan kahden psykiatrin nyrkkipajasta koko maan kattavaksi psykiatrian alojen osaamiskeskittymäksi. Hilla on sitoutunut koko Suomeen ja olemme ylpeitä siitä, kuinka olemme pystyneet tarjoamaan tukeamme kasvukeskusten lisäksi myös ruuhka-Suomen ulkopuolelle, toteaa Hillan toimitusjohtaja Kristiina Golan.

- Hillaa ja Mehiläistä yhdistävät samankaltaiset arvot. Molemmat yhtiöt ovat voimakkaasti sitoutuneet hoidon laatuun, työntekijöidensä jaksamiseen, tasa-arvoon sekä yhdenvertaisuuteen. Tämän vuoksi näemme tiivistyvän yhteistyön Mehiläisen kanssa luontevana seuraavana askeleena, toteaa Hillan lääketieteellinen johtaja Teemu Kärnä.

Kaupan myötä Hillan perustajat Golan ja Kärnä siirtyvät Mehiläisen palvelukseen ja jatkavat Hillan liiketoimintojen johtamista osana Mehiläistä. Golan ja Kärnä tulevat myös mukaan vahvistamaan Mehiläisen julkisia terveyspalveluita entistä laadukkaampien, potilaslähtöisten ja vastuullisten palveluiden tuottamisessa.

Mehiläisen ja Hillan kumppanuus mahdollistaa julkisten mielenterveyspalveluiden potilaita hyödyttäviä uusia moniammatillisia ja monialaisia palvelukokonaisuuksia. Yhdessä yhtiöt pystyvät auttamaan hyvinvointialueita ratkaisemaan psykiatrian henkilöstövajeeseen liittyviä haasteita. Hillan psykiatreille kumppanuus taas mahdollistaa monipuolisempia urapolkuja, laajemman yhteisön tukipalveluineen sekä uusia mahdollisuuksia yksityisvastaanottotoimintaan.