Mehiläisen kartanomainen palvelukoti rakenteilla Hämeenlinnan Ahvenistoon

Lehdistötiedote 09.10.2017

Mainokoti Tavastia, Mehiläisen uusi 30-paikkainen ikääntyneiden palvelukoti, avautuu Hämeenlinnan Ahvenistoon syksyllä 2018. Palvelukodin suunnittelussa on panostettu turvallisuuden ja kodikkuuden lisäksi myös julkisivuun, sillä rakennus tulee näyttämään ulospäin tyylikkäältä kartanolta.

Hämeenlinnan Ahvenistoon Sammontielle rakentuva Mainiokoti Tavastia tulee avautuessaan työllistämään noin 20 hoiva-alan ammattilaista, mukaan lukien palvelukodin oman keittiön henkilöstön.

– Mainiokoti Tavastiaan tulee yhteensä 30 palveluasumisen asukaspaikkaa, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja aktiivista arkea asukkailleen, palvelujohtaja Liisa Rantakokko kertoo.

Palvelukodin rakentamisesta vastaava urakoitsija on Rakennusliike Lehto Oy ja rakennusprojektin on määrä valmistua syksyllä 2018.

Kodikasta ja turvallista asumista kartanomaisessa rakennuksessa

Mainiokoti Tavastian julkisivu on suunniteltu muistuttamaan kartanoa. Kaupungin palvelut ovat lähellä, mutta palvelukodin ympäristö on silti mukavan rauhallinen. Palvelukodin kaikki tilat on suunniteltu turvallisiksi ja viihtyisiksi.

– Mehiläisen palvelukodeissa panostetaan siihen, että tilaratkaisut ovat selkeitä ja asukkaiden käyttöön löytyy myös viihtyisiä yhteisiä tiloja, Rantakokko kertoo.

Asukkaaksi voi hakeutua joko Hämeenlinnan kaupungin palveluohjauksen kautta tai olemalla suoraan yhteydessä palvelukotiin sen valmistuttua.