Mehiläisen ja Fysioksen yrityskauppa etenee suunnitellusti

Lehdistötiedote 20.1.2022

Mehiläisen ja fysioterapiapalveluita tarjoavan Fysioksen yrityskauppa on saanut tarvittavan viranomaishyväksynnän ja kaupan odotetaan toteutuvan 1.2.2022. Kaupan hyväksymisen ehtona olleet toimet Vaasan fysioterapialiiketoiminnan osittaisesta myynnistä on toteutettu Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ohjauksen mukaisesti.

Fysios on Suomen suurin yksityinen fysioterapiayritys, joka tarjoaa laajan valikoiman fysioterapiaan liittyviä palveluja yli 50 paikkakunnalla yli 100 eri toimipisteessä. Yritys työllistää noin 800 terapian asiantuntijaa.

- Olemme erittäin iloisia kaupan edetessä toteutusvaiheeseen. Fysios laajentaa Mehiläisen fysioterapiapalveluita uusille paikkakunnille sekä vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

- Vaasassa Mehiläisen ja Fysioksen fysioterapiatoiminta jatkuu myös kaupan ehtona olleiden toimien jälkeen. Joudumme luopumaan Vaasassa muutamasta fysioterapeutista, ja haluan osoittaa heille kiitokseni heidän työstään tähän asti, Asklöf sanoo.

- Fysios syntyi yrittäjien halusta viedä koko fysioterapia-alaa eteenpäin. Terapia-ala kokonaisuudessaan on kovassa nousussa Euroopassa. Mehiläisen päätös lähteä panostamaan terapia-alaan sekä Fysioksen yhdistyminen Mehiläiseen vievät kertaheitolla toimialan kehitystä eteenpäin tarjoten asiakkaille vaikuttavia hoitopolkuja, kommentoi Fysioksen perustajakaksikon Heikki Tiitinen.

Osana Mehiläistä Fysioksen toimintaa laajennetaan ja kehitetään asiakkaille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kehityksen painopisteenä tulee jatkossa olemaan erityisesti fysioterapian digi- ja lähipalveluiden yhdistäminen.

- Yhdessä olemme enemmän asiakkaillemme. Asiakkailla on jatkossa käytössään entistä kattavampi toimipisteiden verkosto sekä laajasti asiantuntijoita, jotka voivat auttaa kuntoutustarpeiden ratkaisuissa, toteaa Pasi Syrjä, toinen Fysioksen perustajista.

Fysioksen henkilöstö ja ammatinharjoittajat jatkavat Mehiläinen-konsernin työntekijöinä ja ammatinharjoittajina aiemmilla sopimuksillaan. Toiminta jatkuu tutuissa Fysioksen toimipisteissä. Henkilöstölle yhdistyminen tuo mahdollisuuden moniammatillisuuteen ja siihen, että asiakkaita voidaan hoitaa laajasti sairaanhoidon ja kuntoutuksen kokonaisuudessa. Fysioksella on johtava fysioterapeuttien koulutuskokonaisuus, jota myös kehitetään eteenpäin moniammatillisuuden näkökulmasta.