Mehiläisen Herkko Soiniselle kansainvälinen CFO Award 2018 -palkinto

Lehdistötiedote 5.12.2018

Mehiläisen talous- ja rahoitusjohtaja Herkko Soininen on saanut kansainvälisen rahoitus- ja yrityselämän median, Finance Monthlyn, vuoden 2018 CFO Award -palkinnon. Palkinnon myöntämisessä painottui erityisesti Soinisen menestyksekäs rooli Mehiläisen omistusjärjestelyjen toteuttamisessa.

Finance Monthly palkitsee vuosittain maailmanlaajuisesti talousjohtajia, jotka ovat osoittaneet vertaansa vailla olevia saavutuksiaan omalla alallaan - esimerkiksi kasvun luomisessa ja strategisessa taloushallinnossa. CFO Award -palkinnon saajien valinta pohjautuu tuhansien kansainvälisten sijoittajien, analyytikkojen, yritysjohtajien ja median näkemyksiin.

- Valinta CFO Award 2018 -palkinnon saajaksi on suuri kunnia ja osoittaa, että olemme Mehiläisessä tehneet asioita oikein. Mehiläisen muutos viime vuosina on ollut valtava ja on hienoa, että se on huomattu maailmalla, toteaa Mehiläisen talous- ja rahoitusjohtaja Herkko Soininen.

- Taloustiimimme suoritukset ovat poikkeuksellisia. Tiimi on hoitanut viimeisten kolmen vuoden aikana omalta osaltaan 90 yritys- tai liiketoimintakauppaa, 50 täysin uuden yksikön perustamista, kymmeniä fuusioita sekä Suomen historian suurimman kokonaisulkoistuksen haltuunoton Länsi-Pohjassa. Samalla prosessien ja raportoinnin laatua sekä nopeutta on nostettu merkittävästi, kuvailee Soininen.

Soininen on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2015. Tuona aikana yrityksen liikevaihto on kasvanut 80 prosenttia 505 milj. eurosta vuoden 2018 arvioituun noin 900 milj. euroon. Mehiläisen oikaistu käyttökate kasvoi vuonna 2017 44,2 prosenttia 92,8 milj. euroon. Vuonna 2016 vastaava luku oli 64,4 milj. euroa.

Kokemus liiketoiminnasta ja myynnistä hyödyttää talousjohtajaa

Aiemmin urallaan Soininen on toiminut mm. Rovio Entertainmentin ja Savcor Groupin talousjohtajana sekä operatiivisen johdon tehtävissä Sonera SmartTrustissa. Työtehtävät ovat vieneet Soinisen myös ulkomaille, Australiaan ja Singaporeen. Monipuolinen liiketoiminta- ja myyntityökokemus on hyödyttänyt merkittävästi talousjohtajan tehtävässä menestymisessä.

- Kokemus auttaa ymmärtämään liiketoiminnan käytännön haasteita. Talousjohtajan työ on pitkälti myyntiä ja vaikuttamista: joko hän myy ajatuksia ja toimintatapamuutoksia yrityksen sisällä tai yritystä ja sen strategiaa rahoittajille, sijoittajille ja muille intressiryhmille, kertoo Soininen.

Mehiläisen omistusjärjestely ja siihen liittynyt rahoitusprojekti on nyt valmis ja kasvu jatkuu entistä vahvemmalta pohjalta. Mehiläisen taloushallinnossa fokus on siirtynyt kasvun ajureihin, digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen. Soinisen mukaan nämä ovat keskeisessä roolissa kustannustehokkuuden ja yrityksen arvon kehityksessä nopeasti muuttuvalla terveys- ja sosiaalipalvelualalla.