Mehiläisen digikehitykselle merkkipaalu – työkykyjohtamisen työkaluille patenttisuoja

Lehdistötiedote 7.3.2018

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt patenttisuojan Mehiläisen Kompassi-työkaluille menetelmästä luottamuksellisten tietojen käsittelemiseksi. Mehiläinen kehittää asiakkailleen toimialan parhaita digitaalisia palveluita, joiden keskiössä on aina asiakkaan tietojen turvallinen ja luotettava käsittely.

Mehiläinen on panostanut viime vuosina merkittävästi digitaalisten työterveyspalveluiden kehittämiseen ja toiminut edelläkävijänä digitalisaation mahdollistamassa tiedolla johtamisen muutoksessa. Yhtenä kehityksen tärkeimmistä osa-alueista ovat esihenkilöiden varhaista puuttumista ja työkykyjohtamisen prosessia tukevat Kompassi-työkalut, joille on 31.1.2018 alkaen myönnetty patenttisuoja menetelmästä luottamuksellisten tietojen käsittelemiseksi.

- Olemme tehneet palveluidemme kehitystyötä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tällä on saavutettu ylivertainen käyttökokemus yhdistettynä tietojen asianmukaiseen ja turvalliseen käsittelyyn, sanoo sähköisen liiketoiminnan johtaja Ossi Laukkanen Mehiläisestä.

- Olemme erittäin ylpeitä ja tyytyväisiä patentoituun menetelmäämme. Asiakkaan on voitava luottaa, että hänen tietojaan käsitellään vain ja ainoastaan hänen etunsa mukaisesti, toteaa Laukkanen.

Patentoitu menetelmä vastaa tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin

Toukokuussa 2018 voimaan astuva EU:n yleinen tietosuoja-asetus asettaa yrityksille uudenlaisia haasteita toimintaympäristössä, jossa dataa syntyy jokainen päivä enemmän kuin edellisenä. Tietosuoja-asetus kiinnittää huomion erityisesti yksilön oikeuteen tietää, mihin hänen tietojaan käytetään sekä valtaan päättää omien tietojensa käytöstä.

- Patentoitu menetelmämme kasvavan tietomäärän analysointiin ja soveltamiseen on käytännön työssä ensiarvoisen tärkeä. Sen avulla voimme taata yritysasiakkaillemme, etteivät tietosuoja-asetuksen asettamat vaatimukset vaaranna työkyvyn tukemiseen kehitettyjen työkalujen vaikuttavaa käyttöä, painottaa Laukkanen.