Mehiläiseltä palvelukoti Helsingin Herttoniemeen lähipalvelukeskus Hertsin ylätasolle

Lehdistötiedote 24.5.2018

Mehiläinen avaa alkuvuodesta 2020 Helsingin Herttoniemeen täysin uudenlaisen ikääntyneiden palvelukodin lähipalvelukeskus Hertsin yhteyteen, kauppakeskuksen yläpuolelle. Palvelukoti Herttuaan tulee 60 paikkaa tehostettua palveluasumista ja se työllistää avauduttuaan yli 30 sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaista.

Palvelukoti Herttua avautuu kahteen kerrokseen ainutlaatuiselle paikalle – lähipalvelukeskus Hertsin kauppakeskuksen yläpuolelle. Samalle tasolle rakennetaan myös viihtyisä ulkoilupiha sekä kolme asuinkerrostaloa. Valmistuttuaan ikääntyneiden palvelukoti Herttua on uniikki keidas urbaanissa asuinympäristössä, jossa kahvilassa poikkeaminen läheisten seurassa onnistuu sisätiloissa ja samassa yhteydessä voidaan hoitaa esimerkiksi apteekkiasiat.

- Palvelukodista tulee olemaan suora kulku lähipalvelukeskuksen, joten kaupat, kahvilat ja muut palvelut ovat vaivattomasti saavutettavissa. Myös metroasemalle pääsee kulkemaan sisäkautta, toteaa myyntijohtaja Sami Vaateri Mehiläisestä.

- Tarjoamme kodissamme ikääntyneille yksilöllistä hyvää elämää kehittyvässä kaupunkiympäristössä. Ikääntyneiden palvelut sulautuvat luontevasti osaksi muuta kasvavaa palvelutarjontaa. Erinomaiset kulkuyhteydet mahdollistavat hyvin omaisten osallistumisen läheistensä arkeen, kuvailee Mehiläisen palvelujohtaja Tarja Savolainen palvelukoti Herttuan tulevaa arkea.

Kolmeen asuinkerrostaloon on jatkossa saatavilla Mehiläisen hoivapalveluita tilanteisiin, joissa ikääntynyt tarvitsee apua arjen askareissa, mutta muutto varsinaiseen palvelukotiin ei ole vielä ajankohtainen.

YIT ja Hartela toteuttavat rakentamisen yhteishankkeena. Mehiläinen toimii tiloissa palveluoperaattorina sekä vuokralaisena.