Mehiläinen valmistautuu työterveysasiakkaiden massarokotuksiin – koronarokottaminen alkaa Kokkolasta

Lehdistötiedote 13.4.2021

Mehiläinen on valmiudessa rokottamaan merkittävän määrän koronarokotteita toimipisteissään ympäri Suomen. Rokotuksia voidaan tarjota Mehiläisestä alueellisesti, kuntien kanssa sovittavalla tavalla, kun rokotteiden saatavuus kasvaa ja rokotukset laajenevat. Ensimmäisenä Mehiläinen käynnistää työterveysasiakkaiden rokotukset Kokkolassa 13.4.2021 yhteistyössä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa.

- Suomalaisten hyvinvoinnin ja yhteiskunnan häiriöttömän toiminnan kannalta on erittäin tärkeää saada väestö mahdollisimman nopeasti rokotettua. Tiedotamme erikseen, milloin ja millä alueilla rokotuksiin voi varata ajan Mehiläisen toimipisteisiin. Palvelusta sovitaan kuntien kanssa, ja rokottamista tarjotaan kansallisesti rokotusvuorossa oleville ryhmille rokotteiden saatavuuden mukaan, toteaa liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf Mehiläisestä.

Mehiläisessä rokotuksia voidaan antaa 76 lääkärikeskuksessa. Lisäksi tarpeen mukaan avataan erillisiä rokotuspisteitä sekä drive-in-rokotuskaistoja, joissa rokottaminen tapahtuu jouhevasti sekä koronaturvallisesti.

Mehiläisessä rokotetaan niitä ryhmiä, jotka ovat kansallisen rokotusohjelman mukaisesti vuorossa. Painopiste Mehiläisessä on työterveysasiakkaissa, mutta myös muita rokotusvuorossa olevia ryhmiä on valmius rokottaa ympäri Suomen, kuntien tarpeiden mukaisesti.

Lisäksi Mehiläinen on tehnyt jo useiden kuntien kanssa yhteistyötä koronarokotuksissa auttamalla rokotushenkilöstön saamisessa kuntien rokotuspisteille.

- Pyrimme myös tältä osin vastaamaan kuntien tarpeeseen tehokkaiden rokotusketjujen varmistamisessa. Yhteistyö kuntien kanssa koronarokotushenkilöstön välittämisessä on ollut hyvällä tasolla, Mehiläisen henkilöstöpalveluista vastaava johtaja Markku Pikkarainen kommentoi.

Kokkolassa ensimmäisenä vuorossa riskiryhmäläiset

Työterveysasiakkaiden rokottaminen käynnistyy tiistaina 13.4.2021 Kokkolassa, jossa koronarokotukset toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa.

- Olemme iloisia, että yhteistyö rokottamisessa pääsee meillä nyt käynnistymään ja voimme osaltamme auttaa Kokkolan alueella työterveysasiakkaiden sujuvassa rokottamisessa, toteaa vastaava työterveyslääkäri Juha Lepistö Mehiläinen Kokkolasta.

Kokkolan alueellisen rokotustilanteen mukaan Mehiläisessä rokotetaan ensimmäiseksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia työntekijöitä, joiden kotikunta on Soiten alueella tai jotka käyvät työssä Soiten alueella, ja joiden työantaja on sopinut työntekijöidensä rokottamisesta Mehiläisen työterveyshuollossa. Rokotuksia annetaan Rantakadun toimipisteessä.

- Rokotusta varten tarvitaan aina ajanvaraus. Ajanvarauksen voit tehdä Mehiläisen asiakaspalvelukeskuksessa numerossa 010 414 00 (0,084 €/min) tai Kokkolan Mehiläisen ajanvarausnumerosta 040 1511903. Nettiajanvarauksen mahdollisuus on myös tulossa, toteaa Lepistö.

Koronarokotukseen suositellaan tulemaan varattuna ajankohtana vain terveenä ja kasvomaskia käyttäen. Riskiryhmään kuuluminen tulee pystyä osoittamaan rokotuspaikalla esimerkiksi Kela-kortin merkinnöin tai sairauskertomustietojen pohjalta.