Mehiläinen tiivistää virolaisten yhtiöidensä yhteistyötä – asiakkaille uusia digipalveluja, sydänlogo käyttöön myös Virossa

Mehilainen_Qvalitas_kuvaaja Tanel Meos

Lehdistötiedote 19.4.2022

Mehiläisen lääkärikeskus- ja työterveyspalveluja tarjoavan Qvalitaksen ja suun terveyden palveluja tarjoavan Unimedin yhteistyö tiivistyy Virossa. Yhtiöt ottavat käyttöönsä Suomesta tutun Mehiläisen sydänlogon ja tuovat asiakkaidensa käyttöön Viroon uusia digitaalisia palveluja.

- Qvalitas ja Unimed ovat Virossa markkinajohtajia, ja jakavat Mehiläisen kanssa saman tahtotilan korkeasta laadusta ja palvelukehityksestä erityisesti digitalisaatiota hyödyntäen. On upeaa, että yhteistyö yhtiöiden välillä nyt tiivistyy, ja toimimme kaikki saman vihreän sydänlogon alla, iloitsee Mehiläisen Viron toimintojen maajohtaja Andreas Taalas.

Tiiviimpi yhteistyö tuo molempien yritysten asiakkaille tarjolle laajat terveyspalvelut sekä kevään aikana julkaistavan yhteisen Digiklinikka-mobiilisovelluksen.

- Viime kesänä selainversiona julkaistu nopean lääkärikontaktin mahdollistava digiklinikkapalvelu on ollut menestys, johon uusia käyttäjiä tulee jatkuvasti noin 1000 käyttäjän kuukausitahdilla. Palveluun on voitu lisätä jatkuvasti uusia toimintoja, muun muassa erilliset mielenterveyden ja koronan tukilinjat. On hienoa, että nyt pystymme tuomaan markkinoille myös mobiilisovelluksen, joka helpottaa käyttöä entisestään ja tarjoaa kehittyvän itsepalveluympäristön Mehiläisen virolaisten tytäryhtiöiden asiakkaille, Taalas sanoo.

Myös Virossa terveydenhuoltoa haastaa työvoiman saatavuus, hoitoon pääsy sekä joskus myös potilaan asuinpaikasta johtuva rajallinen tarjonta terveyspalveluissa.

- Tavoitteenamme on auttaa ratkaisemaan näitä haasteita edelleen laajentamalla sekä palveluvalikoimaamme että -verkostoamme niin orgaanisen kasvun kuin yritysostojen kautta. Keväällä ostimme mielenterveyden palveluihin keskittyvän Meeletervis-yrityksen ja kesällä aukeaa uusin klinikkamme aivan Tarton keskustaan, kuvailee Taalas.

Qvalitasilla ja Unimedilla on yhteensä 17 toimipistettä ympäri Viron muun muassa Tallinnassa, Tartossa ja Pärnussa. Lisäksi viisi terveysbussia mahdollistavat liikkuvat vastaanotot. Qvalitas ja Unimed työllistävät 885 terveydenhuollon ammattilaista. Yhtiöiden klinikoilla on vuosittain noin 300 000 potilaskäyntiä. Qvalitas ja Unimed ovat olleet maaliskuusta 2021 lähtien osa Mehiläistä.

Tiedotteen kuva: Tanel Meos