Mehiläinen tekee Lahteen miljoonainvestoinnin – lääkärikeskuksen nykyisiä tiloja laajennetaan lisäkerroksiin

Lehdistötiedote 14.4.2021

Mehiläisen lääkärikeskuspalvelut ovat vahvassa kasvussa Lahden seudulla, ja nykyiset tilat eivät enää vastaa kasvavan toiminnan tarpeisiin. Mehiläinen aloittaakin Lahden lääkärikeskuksessa merkittävän laajennusprojektin, jossa tiloja kasvatetaan lisäkerroksiin.

Mehiläisen lääkärikeskukseen Lahteen valmistuu noin 600 m2 lisätilaa nykyisten toimitilojen yhteyteen Sibeliuksenkadulle. Tilalaajennus valmistuu kesällä 2021.

- Edellinen remonttimme valmistui syksyllä 2019. Palvelumme ja toimintamme on koettu niin vetovoimaisiksi Päijät-Hämeessä, että pääsemme tekemään laajennusta toiseen kertaan lyhyen ajan sisällä. Kyseessä on mittava hanke, jonka arvo nousee yhteensä yli miljoonaan euroon, kuvailee Mehiläinen Lahden yksikönjohtaja Anu Jokinen.

- Haluan kiittää asiakkaitamme luottamuksesta ja siitä, että niin moni on valinnut Mehiläisen palvelut. Odotamme vahvan kasvun jatkuvan Lahden seudulla myös tulevaisuudessa. Päijät-Hämeen vetovoimaisuus lisää yleisesti ottaen palvelujen kysyntää ja tarjontaa. Yli kolmannes alueen työpaikoista on joko sosiaali- ja terveyspalveluissa tai teollisuudessa, täydentää Jokinen.

Mehiläinen tarjoaa ainoana palveluntuottajana Lahdessa saman katon alla laajat terveyspalvelut, kuten työterveyspalvelut, päiväkirurgisen leikkausyksikön, erikoislääkäripalvelut, hammaslääkäriaseman, hengitystieinfektioklinikan ja laajat diagnostiikan palvelut. Drive-In-koronanäytteenotto palvelee Suurhallin pysäköintialueella. Tavoitteena on laajentaa entisestään palvelutarjontaa alueella.

- Suunnitelmissa on muun muassa suun terveyden, mielenterveyden sekä kuvantamisen palveluiden laajentaminen. Vastaanottotilojen osalta tilanne helpottuu kesän jälkeen, toteaa palvelupäällikkö Essi Pöyhönen.

Mehiläinen työllistää Lahdessa 65 työntekijää ja 110 ammatinharjoittajaa. Tilojen ja palveluiden laajentamisen myötä on odotettavissa, että myös henkilöstömäärä kasvaa 10 henkilöllä.Mehiläisen vastaanottoja täydentävät kaikkialla Suomessa digitaaliset palvelut: OmaMehiläinen-sovellus ja -verkkopalvelu sekä niiden osana toimiva Digiklinikka. Turvallisen etäasioinnin mahdollistavat digitaaliset palvelut ovat osoittaneet välttämättömyytensä koronapandemian keskellä.

- Digiklinikalla saat etäyhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen turvallisesti kotisohvalta. Esimerkiksi hengitystieinfektio-oireissa Digiklinikka on ensisijainen yhteydenottokanava, kertoo Jokinen lopuksi.