Mehiläinen panostaa kouluttamiseen: järjestää kaikille avoimen virtuaalisen Hoitajapäivän - 3000 lääkäriä koulutettu pandemian aikana

Mehiläinen panostaa kouluttamiseen

Lehdistötiedote 21.4.2021

Mehiläinen panostaa sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisten kouluttamiseen. Koronapandemian aikana lähes 3000 lääkäriä on kouluttautunut yhtiön järjestämissä kaikille avoimissa virtuaalikoulutustapahtumissa. Nyt Mehiläinen järjestää 22.4.2021 kaikille hoitotyön ammattilaisille tarkoitetun maksuttoman Hoitajapäivän.

- Mehiläinen on Suomen viidenneksi suurin yksityinen työnantaja, ja haluamme panostaa kaikessa toiminnassamme koulutukseen ja toiminnan kehittämiseen. Kun paikan päällä järjestettäviä tapahtumia ei ole vallitsevasta koronatilanteesta johtuen pystynyt järjestämään, olemme panostaneet avoimiin virtuaalikoulutuksiin. Koulutuksiimme on voinut osallistua, vaikka ei olisi Mehiläisellä töissä, toteaa lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo.

Lähihoitajat (30 %) sekä sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja työterveyshoitajat (13 %) ovat lääkäreiden (22 %) ohella Mehiläisen suurimmat henkilöstöryhmät yli 22 300 ammattilaisen joukossa. Mehiläinen tuokin nyt lääkäreiden koulutustapahtumien rinnalle oman tapahtumansa myös hoitajille.

- Haluamme tarjota Hoitajapäivän kautta hoitotyön ammattilaisille mahdollisuuden kouluttautumiseen ja verkostoitumiseen ajankohtaisten aiheiden äärellä. Hoitajapäivä on herättänyt etukäteen suurta kiinnostusta, ja tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan jo yli 700 osallistujaa, kuvailee Lahdensuo.

- Olen erittäin iloinen, että pystymme Mehiläisessä vastaamaan työnantajalle esitettyihin toiveisiin ammattilaisten oman osaamisen kehittämisen saralla. Tarjoamme jatkuvaa koulutusta ja ketterää perehdyttämistä uusien työtapojen ja työkalujen hallintaan. Pystymme myös tarjoamaan hoitotyön ammattilaisille erilaisia mahdollisuuksia monipuolisiin työnkuviin ja -uriin, hän sanoo.

Mehiläinen on järjestänyt koronapandemian alkuvaiheista, maaliskuusta 2020 lähtien jo 35 valtakunnallista kaikille lääkäreille avointa virtuaalista koulutustapahtumaa. Tapahtumat ovat kattaneet laajasti teemoja kansansairauksien ajankohtaisesta hoidosta terveydenhuollon digitalisaatioon sekä suppeampiin erikoisaloihin - koronaa unohtamatta. Avoimet koulutukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta ja lähes 3000 lääkäriä on osallistunut tapahtumiin. Lisäksi Mehiläisen yksiköissä järjestetään lukuisa määrä toimipaikkakohtaista strukturoitua koulutusta esimerkiksi työterveyshuoltoon tai yleislääketieteeseen erikoistuville lääkäreille Mehiläisen ohjaajalääkäreiden toimesta.

Mehiläisen virtuaalinen Hoitajapäivä järjestetään 22.4.2021. Päivän aikana kuullaan kattavasti puheenvuoroja Mehiläisen omilta asiantuntijoilta sekä mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja vierailevilta luennoitsijoilta.