Mehiläinen nostaa koronapandemian etulinjassa työskentelevät valokeilaan

Lehdistötiedote 20.10.2020

Mehiläinen nostaa koronapandemiaa etulinjassa hoitaneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset valokeilaan uudessa Työ jatkuu -ulostulossaan. Työ jatkuu -tematiikka näkyy sekä kampanjavideolla sosiaalisessa mediassa että Helsingin Sanomien etusivulla.

- Vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronapandemia tulee olemaan läsnä vielä pitkän aikaa. Pandemian hoito on vaatinut mieletöntä työpanosta kymmeniltä tuhansilta sosiaali- ja terveyspalveluiden tekijöiltä niin meillä kuin muilla ympäri Suomen. Tälle äärimmäisen tärkeälle työlle haluamme nyt nostaa hattua, sanoo Mehiläisen markkinointipäällikkö Taru Lehto.

Kampanjan kärjessä on 37 vuotta Mehiläisessä hoitajana työskennellyt Kristiina Timonen. Kristiina on työskennellyt eri hoitotehtävissä Mehiläinen Kielotien toimipisteessä sen perustamisesta, vuodesta 1984 lähtien.

- Ylpeys on se tunne, mikä nousee esiin, kun mietin, mitä kaikkea meidän alamme ihmiset ovat saaneet aikaan ympäri Suomen koronapandemian hoidossa. Tätä työtä jatkamme niin kauan, kuin on tarve, Timonen toteaa Työ jatkuu -videolla.

Mehiläisessä työskentele yhteensä yli 21 800 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. Heistä lähihoitajia on 34 %, lääkäreitä 23 % ja sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja työterveyshoitajia 11 %. Koronapandemian aikana Mehiläisessä on tehty noin 143 000 koronatestiä.

- Koronatestaaminen on ensiarvoisen tärkeää koronatartuntojen leviämisen ehkäisemisessä. Sujuva pääsy testiin ja nopeat testitulokset pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä, mahdollistavat ihmisille normaalin arjen jatkumisen ja suojaavat osaltaan esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia tartunnoilta, Lehto painottaa.

Työ jatkuu -materiaalit on tuottanut Bob the Robot.