Mehiläinen mukana Slushissa varmistamassa terveysturvallista tapahtumaa

Lehdistötiedote 25.11.2021

Kansainvälinen startup- ja teknologiatapahtuma Slush järjestetään tänä vuonna 1.–2.12. Helsingin Messukeskuksessa. Pandemia-ajan globaalisti suurimpaan sijoittajatapahtumaan osallistuu tänä vuonna 8 800 henkilöä. Mehiläinen on mukana varmistamassa tapahtuman terveysturvallisuutta koronatesteillä ja -passeilla. Antigeenitestauksen lisäksi Mehiläinen tuottaa EU:n digitaalisen koronatodistuksen Euroopan ulkopuolelta tuleville osallistujille.

Etelä-Suomen aluehallintavirasto AVI on tiukentanut yleisötilaisuuksien koronarajoituksia Uudellamaalla. Uudet rajoitukset astuvat voimaan torstaina 25.11. ja ne kohdistuvat korkeariskisiin tilaisuuksiin, kuten sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin. Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöönsä koronapassin.

- Viime vuonna Slushia ei koronaviruspandemian takia järjestetty. Tänä vuonna koronapassin ja muiden asianmukaisten turvallisuuskäytäntöjen avulla päästään jälleen toteuttamaan fyysinen tapahtuma turvallisesti. Yhteistyö Mehiläisen kanssa on meille tärkeää, sillä ilman sitä Euroopan ulkopuolelta tulevat kävijät eivät voisi osallistua tapahtumaan, toteaa Slushin talousjohtaja Miikka Talja.

- On hienoa olla mukana Slushissa varmistamassa tapahtuman terveysturvallisuutta. Antigeenitestauksen, eli niin sanotun pikatestin, lisäksi pystymme tuottamaan EU:n digitaalisen koronatodistuksen muutamassa tunnissa EU:n ulkopuolelta tuleville henkilöille, joiden oman maan digitaalista koronatodistusta EU ei ole hyväksynyt. Tapahtuman suurin näytteenottovolyymi keskitetään Forumin Mehiläiseen, kertoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kun koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta. Koronapassi tarkastetaan tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

Slush on yksi Euroopan johtavista yrittäjä- ja startup-tapahtumista, jonka tavoitteena on saattaa yhteen kansainväliset kasvuyritykset, sijoittajat ja media, ja auttaa yrittäjiä menestymään omalla toimialallaan. Slushia pyöritetään pääosin vapaaehtoisvoimilla voittoa tavoittelemattomien sijoittajien, yrittäjien, opiskelijoiden ja vapaaehtoisista koostuvan yhteisön toimesta.

Lehdistötiedotteen kuva: (C) Kai Kuusisto