Mehiläinen Länsi-Pohja Oy aloitti toimintansa 18.6.

Lehdistötiedote 18.6.2018

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toiminta on käynnistynyt suunnitellusti 18.6.2018. Jatkossa yhteisyritys tuottaa keskeiset Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon ja suun terveyden palvelut Kemin ja Tornion kaupunkien asukkaille. Yhteisyrityksen toiminnan aloittaminen ei aiheuta muutoksia asiakkaiden palveluun.

- Toimintamme keskiössä ovat alueen asukkaat sekä paikallisten lähipalveluiden turvaaminen. Tarjoamme merilappilaisille laadukkaat terveyspalvelut ja sujuvan hoitoon pääsyn, kuvailee Mehiläisen liiketoimintajohtaja, Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toimitusjohtajana toimiva Lasse Männistö.

- Haluamme varmistaa myös hyvän kumppanuuden kuntien, sairaanhoitopiirin ja Mehiläisen välillä. Tämän kaiken toteutamme kustannustehokkaasti, sanoo Männistö.

Alkuvaiheessa palvelut jatkuvat samoissa palvelupisteissä kuin ennenkin. Tavoitteena on palveluiden saatavuuden ja laadun edelleen kehittäminen.

- Mehiläinen Länsi-Pohja kokoaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut samaan ohjaukseen ja organisaatioon sekä yhden johdon alaisuuteen. Integroimme palvelut asiakaslähtöisesti eri asiakasryhmille ja mahdollistamme nopeat hoitoketjut, toteaa Männistö.

Mehiläinen Länsi-Pohjan käynnistyvä palveluntuotanto on Suomen suurin julkisten terveyspalveluiden ulkoistus. Ulkoistussopimuksen kesto on 15 vuotta. Yhteisyrityksessä ovat mukana Mehiläinen sekä Kemin, Tornion, Keminmaan sekä Simon kunnat ja yhteisyrityksen palvelukseen siirtyy 811 työntekijää. Palveluiden ulkoistaminen yhteisyritykselle tarkoittaa Meri-Lapin kunnille - 2 % alhaisempaa kustannustasoa vuonna 2016 toteutuneisiin kustannuksiin verraten.