Mehiläinen Länsi-Pohja maksaa henkilöstölleen 100 euron korona-lisän – yrityksen tulosnäkymä haastava

Mehiläinen Länsi-Pohja maksaa henkilöstölleen 100 euron korona-lisän

Lehdistötiedote 17.12.2020

Mehiläinen Länsi-Pohjan hyvät tulokset koronapotilaiden hoidossa ja aktiivinen jonojen purkaminen syksyllä 2020 ovat vaatineet henkilökunnalta venymistä. Yritys kiittää työntekijöitään kaikille maksettavalla korona-lisällä ja palkitsee työntekijöitään lisäksi tähtisuoritus-palkinnoilla, joissa näkyy vahvasti koronaviruksen aiheuttama tilanne ja sen vaatima vastuun kantaminen.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy maksaa koko henkilöstölleen 100 euron korona-lisän kiitoksena erityislaatuisen vuoden vaatimasta venymisestä ja vastuunkannosta väestön eteen erityislaatuisena vuonna 2020.

- Työntekijämme ovat todellisia koronavuoden sankareita ja olen iloinen voidessamme kiittää ja osoittaa arvostustamme tälle työlle koko henkilöstölle maksettavan koronalisän muodossa. Koronalisän ohella Mehiläinen Länsi-Pohja palkitsee työntekijöitä myös tänä vuonna tähtisuoritus-palkinnoilla, joiden kriteereissä korostuu koronatilanteen hoitaminen, toteaa Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö.

Koronavuosi näkyy Mehiläinen Länsi-Pohjan taloudessa haasteina koronan hoidon aiheuttamien merkittävien lisäkustannusten ja syntyneen hoitovelan kautta. Palveluiden tilaajana toimivat kunnat ja sairaanhoitopiiri ovat korvanneet pandemian aiheuttamista kustannuksista yritykselle vasta murto-osan.

- Koronapandemia on aiheuttanut Mehiläinen Länsi-Pohjalle yli 2 miljoonan euron ylimääräiset kustannukset. Olemme eritelleet koronan aiheuttamat lisäkustannukset ja hoitovelan tilaajatahoillemme, joille valtio on korvannut kustannukset täysimääräisesti, mutta olemme toistaiseksi saaneet vain noin neljäsosan syntyneistä kustannuksista Mehiläinen Länsi-Pohjalle. Asia vaikeuttaa koronatilanteen hoitoa, mutta olen iloinen voidessamme silti kiittää henkilökuntaamme maksamalla kertaluonteinen koronalisä, Männistö jatkaa.

Koronalisän suuruus on sidottu henkilön työaikaprosenttiin ja on 100 euron tasoinen täysipäiväistä työtä tekevällä työntekijällä. Koronalisä maksetaan kertaluonteisena korvauksena joulukuussa 2020 eikä muodosta perustaa tulevalle palkitsemiselle.