Mehiläinen laajentaa vammaispalveluitaan – uusi palvelukoti rakenteilla Mikkeliin

Lehdistötiedote 19.6.2018

Mehiläisen vammaisten palvelukodin Omakoti Kastanjan rakennustyöt ovat käynnistymässä Mikkelissä. 20 asukaspaikan palvelukodin on määrä valmistua keväällä 2019 ja valmistuttuaan se työllistää toistakymmentä hoiva-alan ammattilaista.

Omakoti Kastanjan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lähiaikoina Kastanjakujalla Mikkelissä. Rakennuttajana toimii Sievitalo Hyvinvointitilat Oy. Palvelukotiin on tulossa oma keittiö, jossa kodin kaikki ruoat valmistuvat päivittäin.

Omakoti Kastanjan asukaspaikoista 15 on suunniteltu tehostetun palveluasumisen paikoiksi ja sen lisäksi palvelukodista löytyy viisi tukiasuntoa vähemmän tukea tarvitseville asukkaille. Kokonaisuudessaan vammaisten palvelukoti työllistää valmistuttuaan toistakymmentä hoiva-alan ammattilaista.

Greencare-osaaminen osana palvelukodin arkea

Omakoti Kastanjassa tullaan hyödyntämään Mehiläiseen loppuvuonna 2017 liittyneen Perhekoti Suomalaisen* greencare -osaamista, mikä tarkoittaa sitä, että päivätoiminnassa luonnonläheisyys on tärkeässä roolissa yhteisöllisyyden lisäksi.

– Luonnonläheisyys voi näkyä palvelukodin arjessa esimerkiksi siten, että asuinympäristön luonto ja luonnonmateriaalit linkitetään inspiroivalla tavalla toimintaan tai palvelukotiin hankitaan omia kotieläimiä asukkaiden piristykseksi, Omakoti Kastanjan toiminnasta vastaava palvelujohtaja Kirsi Pellinen kommentoi.

Mehiläinen kehittää vammaispalveluitaan

Mehiläinen panostaa nyt erityisen vahvasti vammaispalveluiden kasvuun ja kehittämiseen. Uusia vammaispalveluiden koteja ovat syksyllä 2017 avautunut Omakoti Kehrä Kouvolassa sekä rakenteilla olevat Omakoti Aarre Sipoossa, Omakoti Polkka Hyvinkäällä, Omakoti Ankkuri Turussa, Omakoti Retiisi Kuopiossa ja Omakoti Harju Lahdessa.

Lisäksi yritysostoilla Mehiläiseen ovat liittyneet vuosina 2017– 2018 Omakoti Kartano Joutsassa, Omakoti Suomalainen Kuopiossa, Omakoti Kerttu Kankaanpäässä, Omakoti Annika Merikarvialla, Omakoti Eloranta Säviällä ja Omakoti Kaunummi Eurajoella.

* https://www.mehilainen.fi/lehdistotiedote/perhe-ja-palvelukodit-suomalainen-osaksi-mehilaista