Mehiläinen laajentaa lääkkeiden määräämisen seurantaa kaikissa lääkärikeskusyksiköissään

Lehdistötiedote 17.11.2020

Uudet mittarit Mehiläisen LaatuKennossa seuraavat vastuullista kipu- ja unilääkkeiden sekä antibioottien määräämistä. Seuranta on kaikkien nähtävissä LaatuKennossa Mehiläisen verkkosivuilla.

Kipu- ja unilääkkeiden, rauhoittavien lääkkeiden sekä antibioottien määräämistä seurataan jatkossa Mehiläisessä julkisin mittarein. Mehiläisen verkkosivujen LaatuKennossa julkaistaan seurantadataa akuuteissa ylähengitystieinfektioissa määrätyistä antibiooteista, yskänlääkkeiden määräämisestä 0-2-vuotiaille lapsille sekä PKV-lääkemääräyksistä (pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet) suhteessa käynteihin.

- Pitkäjänteistä työtä korkean laadun eteen on Mehiläisessä tehty jo vuosia, ja työtä on jatkettu myös poikkeuksellisessa pandemiatilanteessa. On hienoa päästä laajentamaan seurantaamme vastuullisen lääkkeiden määräämisen osalta, toteaa Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo.

- Uusien välttämissuositusten mukaisesti lasten yskänlääkkeiden määräämisessä yleistrendi on ollut laskusuuntainen jo pidemmän aikaa. Antibioottien ja PKV-lääkkeiden määrääminen toteutuu vastuullisesti, kertoo Lahdensuo seurannan tuloksista.

Mehiläinen julkaisee verkkosivujen LaatuKennossa dataa myös Mehiläisen palvelujen asiakas- ja potilasturvallisuudesta, vaikuttavuudesta, saatavuudesta sekä asiakas- ja henkilöstökokemuksesta. LaatuKennon data kerätään potilastietojärjestelmistä ja henkilöstöhallinnon järjestelmistä. Koontiluvuista ei pysty tunnistamaan yksittäisen yksikön eikä potilaan tietoja.

Tutustu LaatuKennoon.