Mehiläinen laajentaa – avaa ikääntyneiden palvelukodin Mikkeliin

Lehdistötiedote 17.05.2017

Vuoden 2018 loppukesällä avataan Mehiläisen uusi ikääntyneiden palvelukoti Villa Marski aivan Mikkelin torin reunaan Hallituskadulle. Palvelukotiin tulee yhteensä 56 asukaspaikkaa, joista löytyy sopivia asumisratkaisuja niin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville kuin itsenäistä kaupunkiasumista arvostaville ikäihmisille.

Mikkelin Hallituskadulla (Hallituskatu 3) sijaitseva rakennus saneerataan ja siihen avataan Mehiläisen uusi ikääntyneiden palvelukoti Villa Marski, johon asukkaat pääsevät muuttamaan vuoden 2018 kesän loppupuolella. Villa Marski tulee työllistämään noin 25 hoiva-alan ammattilaista. Saman rakennuksen katutasoon on saneerauksen yhteydessä tulossa lähes 2000 m2 liiketilaa.

Villa Marskin viihtyisissä kevyeen palveluasumiseen tarkoitetuissa asunnoissa voi asua itsenäisesti omassa kodissa ja hyödyntää hoivapalveluita yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kevyemmän palveluasumisen lisäksi asukaspaikkoja on tarjolla myös asukkaille, jotka tarvitsevat hoivaa päivin öin. Heitä varten osaava henkilökunta on paikalla hoivakodissa ympäri vuorokauden.

– Kaikille asukkaille turvataan ja taataan mahdollisimman onnellinen ja laadukas elämä Villa Marskissa, Mehiläisen hoivapalveluiden myyntijohtaja Sami Vaateri kertoo.

Kodikasta asumista keskellä kaupunkia

Villa Marski sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä kaupungin palveluja: kauppakeskus Stella ja kauppahalli sijaitsevat aivan naapurissa. Asukkaille, jotka eivät enää itse pääse liikkumaan, on tarjolla yksilöllistä hoivaa ja ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Sisäpihalta löytyy viihtyisää oleskelutilaa ja rakennuksen edustan kävelykatu on lämmitetty.

– Villa Marskin sijainti on kaupungin paras, sillä Mikkelin tori sijaitsee aivan vieressä. Useimpien asuntojen ikkunoista näkee torille ja pääsee seuraamaan torin kaupunkielämää, Vaateri kuvailee.

Palvelujen piiriin voi hakeutua joko kaupungin palveluohjauksen kautta palvelusetelillä tai olemalla yhteydessä suoraan yksikköön heti sen avauduttua.