Mehiläinen kasvattaa palveluvalikoimaa Jyväskylässä: tänään avatussa tapaturmapäivystyksessä nopeasti hoitoon ilman ajanvarausta

Lehdistötiedote 18.9.2023

Mehiläinen avasi Jyväskylässä tapaturmapäivystyksen maanantaiaamuna 18.9.2023. Tapaturmapäivystyksessä hoidetaan nopeasti tapaturmat ilman ajanvarausta toimipisteen aukioloaikojen puitteissa. Tapaturmapäivystyksestä saa tarvittaessa myös kattavat tutkimus- ja jatkohoitopalvelut. Jyväskylä on Mehiläisen kymmenes tapaturmapäivystävä yksikkö.

- On hienoa päästä avaamaan tapaturmapäivystys nyt myös Jyväskylään. Tämä on loistava lisä Jyväskylän ja lähialueiden palveluille ja olemme todella iloisia päästessämme auttamaan entistä paremmin hoitoon pääsyssä alueellamme, iloitsee Mehiläinen Jyväskylän yksikönjohtaja Mila Korhonen.

Tapaturmapäivystyksessä hoidetaan muun muassa venähdyksiä, nyrjähdyksiä, murtumia, ruhjeita, haavoja sekä palo- ja pistovammoja. Tapaturmapäivystys on avoin kaikille iästä riippumatta.

- Tapaturmapäivystyksessä hoitoon pääsee nopeasti ja tarvittaessa käytettävissä on myös laajat jatkohoitopalvelut, kuten leikkaushoito, kuvantamistutkimukset ja fysioterapiapalvelut. Päivystykseen ovat tervetulleita niin lapset, aikuiset kuin ikääntyneetkin. Autamme myös urheilijoita erilaisissa vammoissa, Korhonen kertoo.

Yleisimmät käyntisyyt: ruhjeet, venähdykset ja murtumat

Mehiläisen valtakunnallisen diagnoosidatan* mukaan rannemurtumat ovat yleisin tapaturmakäyntien syy vastaanotoilla. Yleisimpiin käyntisyihin lukeutuvat myös kaatumisten aiheuttamat ruhjeet ranteiden ja nilkkojen alueella, polven nivelsiteiden venähdykset sekä erilaiset murtumat. Myös tapaturmaisesti syntyneet ihoruhjeet ja haavat eri puolilla kehoa tuovat asiakkaita tapaturmapäivystykseen.

- Odotamme Jyväskylän Mehiläisen tapaturmapäivystykseen erityisesti potilaita, jotka ovat saaneet murtuma-, ruhje- tai venähdysvammoja pienienergisistä tapaturmista eli kaatumisista, liukastumisista sekä esimerkiksi urheilutapaturmista, tapaturmapäivystyksen vastaava lääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Johanna Ojanperä sanoo.

- On tärkeää, että tapaturman sattuessa asiakas tietää minne mennä. Tapaturmapäivystyksessä saa nopeasti hoidon tarpeen arvion ja yleisimpien tapaturmien osalta myös koko hoitoketjun sujuvan toteutuksen parhaimmillaan jo ensikäynnin yhteydessä, hän jatkaa.

Tapaturmapäivystyksen hinta on sama kuin normaali vastaanottokäynnillä ilman ylimääräisiä päivystyslisiä. Asiakas saa tutkimusten ja toimenpiteiden tarkat hinnat ennen kuvien ottamista tai toimenpiteiden suorittamista. Useimmat tapaturmat hoituvat ilman leikkausta, mutta tarvittaessa leikkaushoito voidaan toteuttaa Mehiläisen sairaaloissa. Tapaturmapäivystyksessä asiointi on helppoa kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaille.

Mehiläisen tapaturmapäivystys palvelee Jyväskylän lisäksi Espoon Tapiolassa, Helsingin Töölössä, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereen Finlaysonilla, Turun NEOssa, Vaasassa sekä Vantaan Tikkurilassa. Mehiläinen käynnistää tapaturmapäivystyksen myös Kuopiossa syksyn aikana.

Mehiläinen Jyväskylän tapaturmapäivystys sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 35, 40100 Jyväskylä.

*) Mehiläisen yksityisten terveyspalveluiden diagnoosidata vuosilta 2015–2022