Mehiläinen Jätkäsaaren ja Ruoholahden terveysasemapalveluiden tuottajaksi – perustaa Ruoholahteen uuden terveysaseman

Mehiläinen Jätkäsaaren ja Ruoholahden terveysasemapalveluiden tuottajaksi

Lehdistötiedote 9.6.2021

Mehiläinen on valittu Helsingin kaupungin järjestämässä laatukilpailutuksessa Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueiden asukkaiden terveysasemapalveluiden tuottajaksi. Sopimuskausi alkaa syys-lokakuussa 2021.

- Olemme erittäin iloisia valinnastamme Jätkäsaaren ja Ruoholahden terveysasemapalveluiden tuottajaksi. Helsingissä 112 vuotta sitten perustetulle Mehiläiselle on kunnia-asia päästä tuottamaan myös julkisia terveyspalveluita kaupunkilaisille. Haluamme kiittää Helsingin kaupunkia luottamuksesta ja mahdollisuudesta lähteä yhdessä kehittämään helsinkiläisille entistäkin laadukkaampia ja helpommin saavutettavia terveyspalveluita, toteaa Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva.

Mehiläinen perustaa Ruoholahteen kokonaan uuden tiimityömalliin perustuvan terveysaseman. Sopimuskauden alussa terveysaseman vastuuväestö on noin 20 000 hengen kokoinen, mutta sen odotetaan kasvavan Jätkäsaaren väestömäärän voimakkaan kasvun vuoksi lähivuosina. Lääkäreiden ja hoitajien rekrytointi on hyvässä vauhdissa.

Terveysaseman tuottamat palvelut sisältävät lääkäreiden ja hoitajien kiireettömät ja kiireelliset vastaanotot, fysioterapian suoravastaanotot, mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan palvelut sekä näihin liittyvät tukipalvelut.

Solmittavan sopimuksen kesto on neljä vuotta. Palvelun tilaajalla on varsinaisen sopimuskauden jälkeen mahdollista ottaa käyttöön vielä korkeintaan kahden vuoden mittainen optiokausi.

- Uusi tiimityömalli, laajemmat aukioloajat sekä digitaaliset palvelut mahdollistavat erittäin hyvän saatavuuden terveyskeskuspalveluihin. Tavoitteenamme on jonoton terveydenhuolto. Tulemme erityisesti panostamaan henkilöstömme jatkuvaan koulutukseen, vaikuttavan toimintamallimme jatkokehittämiseen datalla sekä painopisteen siirtämiseen ennaltaehkäisyyn, jatkaa Näreneva.

Terveysaseman toiminta käynnistyy syys-lokakuussa 2021 ja se tulee olemaan täysin uusi yksikkö tarjoten julkiset terveyspalvelut kasvaville Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueille. Tarjottavista palveluista ei peritä asiakasmaksuja ja palveluiden sisältö on vastaava kuin muilla kaupungin julkisilla terveysasemilla.