Mehiläinen jatkaa Etelä-Kymenlaakson psykiatrian avohoidon lääkäripalveluiden tuottajana

Mehiläinen jatkaa Etelä-Kymenlaakson psykiatrian avohoidon lääkäripalveluiden tuottajana

Lehdistötiedote 21.9.2023

Kymenlaakson hyvinvointialue ja Mehiläinen jatkavat yhteistyötä aikuispsykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalveluiden tuotannossa. Uusi kolmivuotinen sopimuskausi Mehiläisen kanssa alkaa 1.1.2024. Sopimus sisältää yhden vuoden option.

Kymenlaakson hyvinvointialueen aikuispsykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalvelut on järjestetty ostopalvelusopimuksella. Ostopalveluna hoidetaan Haminan ja Kotkan psykiatrian poliklinikoiden erikoislääkäripalveluiden tuotanto. Nykyisen ostopalvelusopimuksen päättyessä, valikoitui Mehiläinen kilpailutuksella jatkokaudelle palveluiden tuottajaksi. Hankinnan tavoitteena on jonojen vähentäminen ja hoitokokonaisuuksien viiveetön järjestäminen tilaajan strategian mukaisesti. Poliklinikoiden hoito-, psykologi- ja sosiaalityöntekijähenkilöstö jatkavat hyvinvointialueen palveluksessa.

- Olemme iloisia päästessämme syventämään yhteistyötä Kymenlaakson hyvinvointialueen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on turvata vakaa psykiatrisen hoidon saatavuus ja laatu Kymenlaakson hyvinvointialueen noin 80 000 asukkaalle, sanoo Mehiläisen lääkäripalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Joonas Turunen.

Mehiläinen on julkiselle sektorille tuotettavien psykiatripalveluiden markkinajohtaja Suomessa. Hyvinvointialueiden kanssa solmittujen kumppanuuksien tavoitteena on myös parantaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden laatua, saatavuutta sekä kustannustehokkuutta. Kumppanuuksien avulla on myös pystytty turvaamaan psykiatrian erikoislääkäripalvelut myös niissä toimipisteissä, joihin hyvinvointialueet eivät ole itse onnistuneet rekrytoimaan riittävää määrää erikoislääkäreitä.