Mehiläinen ja Synsam aloittavat yhteistyön

Lehdistötiedote 2.9.2019

Mehiläinen ja optisen vähittäiskaupan ketju Synsam aloittavat yhteistyön, joka tuo Mehiläisen silmälääkärivastaanotot Synsamin 30 toimipisteeseen. Mehiläisen yksityis- ja työterveysasiakkaat saavat Synsamin tuotteet ja optiset palvelut käyttöönsä merkittävään etuhintaan. Yritykset yhdistävät resurssinsa myös tuote- ja palvelukehitystyössä.

Silmien hyvinvoinnin markkina kasvaa Suomessa yhä suuremman osan ikääntyvästä väestöstä kaivatessa tukea silmien terveydestä huolehtimiseen sekä näkökyvyn ylläpitoon. Esimerkiksi silmälaseja käyttää jopa 70 % suomalaisista jossain elämänvaiheessa. Mehiläisen ja Synsamin yhteistyö vastaa asiakkaiden tarpeeseen silmien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

- Mehiläinen haluaa tarjota asiakkailleen sulavan pääsyn optisten palveluiden piiriin osana muita palvelujaan. Laajennamme samalla silmälääkäripalvelujamme. Synsam on innovatiivinen kumppani, jolla on halu kehittää markkinaa ja korkealaatuisia palveluja. Seuraamme markkinan kehitystä ja tulemme tarjoamaan yhteisille asiakkaillemme jatkossa myös uusia palveluja, sanoo Synsam-yhteistyöstä vastaava johtaja Kristiina Ylinen Mehiläisestä.

- Mehiläinen on vahva terveyspalveluiden sekä työterveydenhoidon toimija Suomessa. Yhteistyön kautta laajennamme palveluvalikoimaamme silmien terveyteen tarjoamalla asiakkaillemme kaikissa liikkeissä laadukkaita, Mehiläisen tuottamia, silmälääkäripalveluja. Samalla pääsemme tarjoamaan Synsamin optisia tuotteita ja palveluja Mehiläisen isolle asiakaskannalle, toteaa Synsam Group Finlandin toimitusjohtaja Vesa Mars.

-Yhteistyö Mehiläisen kanssa tarjoaa meille uusia ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja tukee kasvuamme Suomessa, kertoo Mars.

Mehiläisen ja Synsamin yhteistyön myötä Mehiläinen avaa silmälääkäreiden vastaanotot Synsamin 30 toimipisteeseen. Liikkeelle lähdetään Turusta ja Tampereelta, ja yhteistyö laajenee valtakunnalliseksi syksyn aikana. Synsamin optiset palvelut ja tuotteet tulevat puolestaan Mehiläisen työterveysasiakkaiden ja yksityisasiakkaiden käyttöön merkittävään etuhintaan.

Säännölliset silmälääkärikäynnit viimeistään ikänäköoireiden myötä

Väestön ikääntyessä myös ikään liittyvien silmäsairauksien, kuten glaukooman ja silmänpohjan rappeuman, esiintyvyys kasvaa. Useimpien silmäsairauksien hoito on menestyksekkäämpää, jos ne havaitaan ajoissa.

- Säännöllinen silmien tarkastaminen silmälääkärissä on suositeltavaa, jotta mahdollinen silmäsairaus saataisiin ajoissa kiinni. Tarkastukset tulisi aloittaa satunnaisesti viimeistään ikänäköoireiden ilmaantuessa noin 45-vuotiaana ja säännöllisesti 55-60 -vuotiaana. Jos esimerkiksi suvussa on runsaasti silmäsairauksia, on tarvittavien tarkastusten yksilöllisestä tiheydestä hyvä keskustella silmälääkärikäynnillä, kertoo silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Petri Jalli Mehiläisestä.

Perustarkastuksen lisäksi silmälääkäriin on hyvä hakeutua aina, jos silmiin tulee selkeitä uusia oireita.

- Tällaisia ovat esimerkiksi uudet samentumat tai varjot näkökentässä tai välähtely. Myös epäselvä näön heikentyminen on aina syy tarkastukseen. Hyvä olisikin aika ajoin omatoimisestikin toista silmää peittämällä testata, että molemmilla silmillä näkee entiseen tapaan, täydentää Jalli.

Lue lisää

Mehiläinen Synsam silmälääkärit