Mehiläinen ja Muumit mainostavat uudella tavalla – AR tuli mainoksiin ja lääkärikeskuksiin

Lehdistötiedote 6.5.2019

Mehiläisen lapsiperheille suunnattu mainoskampanja hyödyntää AR:än (Augmented reality) eli lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia toimialalle uudella tavalla. Kampanjan mainoksista voi Arilyn-sovelluksen kautta hypätä mukaan Muumien ihmeelliseen maailmaan. Kampanjan tuottaa Zoan.

Mehiläisen pitkäaikainen yhteistyö Muumien kanssa rakentuu askel kerrallaan. Muumi-yhteistyön tavoitteena on uudistaa Lasten Mehiläisen brändiä tuomalla lapsiperheille tuttu, kiehtova muumitarinoiden maailma mukaan Mehiläisen palveluihin.

- Nyt tuotetun AR-sovelluksen toteutuksia tullaan hyödyntämään mainostauluissa sekä laajasti myös lääkärikeskuksissamme, joissa kurkistukset Muumilaakson puuhiin tarjoavat lapsille kivaa tekemistä odotellessa lääkärille pääsyä. AR toimii myös jännitystä lieventävänä elementtiä vastaanotoilla, sanoo markkinoinnin projektipäällikkö Mirella Girs Mehiläisestä.

Kampanjan toteuttaa Suomen johtava XR-studio, Zoan, joka suunnittelee ja tekee reaaliaikaista 3D:tä – eli virtuaali- ja lisättyä todellisuutta.

- Teimme sopimuksen Muumien kanssa vuodenvaihteessa, ja tämä on maailman ensimmäinen virtuaalisia Muumeja hyödyntävä kampanja. On hienoa, että arvostettu Muumi-brändi on lähtenyt valloittamaan myös uutta mediaa, kertoo CMO Laura Ala Zoanilta.

- Tässä projektissa on nivottu Tove Janssonin alkuperäiset Muumi-hahmot kivalla tavalla osaksi Lasten Mehiläisen tarinaa. Muumi-hahmojen "henkiin herättäminen" lisätyn todellisuuden avulla tuo tarinoihin ainutlaatuisen lisäelementin, jonka uskoisimme kiinnostavan lapsia ja lapsenmielisiä.

Lataa Arilyn, kohdista ja sukella Muumilaaksoon

Mehiläiselle tehty toteutus perustuu AR:ään (Augmented reality eli lisätty todellisuus). Siinä kännykän ruudusta katsomalla maailmaan ilmestyy digitaalisia elementtejä - tässä tapauksessa kurkistuksia Muumien elämään.

- Päästäkseen Muumilaaksoon tulee asiakkaamme ladata kännykkäänsä Arilyn-sovellus, kohdistaa se kampanjan Muumi-kuvaan ja sukeltaa Muumilaaksoon, kuvailee Mehiläisen Girs lopuksi.

Tunnetuin lisätyn todellisuuden sovellus on Pokemon Go.