Mehiläinen ja LähiTapiola aloittavat strategisen kumppanuuden: LähiTapiola Mehiläisen osaomistajaksi

Mehiläinen ja LähiTapiola ovat solmineet pitkäaikaisen strategisen kumppanuuden. Yhtiöiden tavoitteena on mahdollistaa entistä sujuvampi palvelu yhteisille asiakkaille ja kehittää uusia innovatiivisia vakuutus- ja terveyspalveluita suomalaisten valinnanvapautta täydentämään. Samalla LähiTapiola ostaa 10 % omistusosuuden Mehiläisestä.  

Molempien yhtiöiden monisatavuotinen suomalainen historia sekä vahva panostus laatuun ja asiakkaiden palveluun luovat yhteistä arvopohjaa strategisen kumppanuuden rakentamiselle. Nyt alkava yhteistyö mahdollistaa merkittäviä hyötyjä asiakkaille: odotettavissa ovat nopeammat hoitoketjut, digitaaliset terveyspalvelut, uudenlaisia tapoja vakuuttaa terveyttään, laajat palvelut sekä valtakunnallinen palveluverkosto.

- Asiakkaidemme omistamana elämänturvayhtiönä haluamme kehittää uusia tapoja hoitaa ja vakuuttaa terveyttä sekä lisätä suomalaisten valinnanvapautta terveydenhuollossa. Kumppanuuden ansiosta asiakkaidemme käytössä on koko Mehiläisen valtakunnallinen verkosto ja pystymme jatkossa tarjoamaan yhä laadukkaampia vakuutusrahoitteisia terveyspalveluita kaikkialla Suomessa. Näistä esimerkkejä ovat uusi terveysvakuutuksemme ja työterveysvakuutuksemme. Tuomme jo tämän vuoden aikana ensimmäiset uudet yhteiset palvelumme markkinoille Mehiläisen kanssa, kertoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Erkki Moisander.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää arvioi solmitun yhteistyösopimuksen vaikuttavan myönteisesti Mehiläisen kasvuun ja kannattavuuteen.

- Uskomme, että Mehiläisen osuus LähiTapiolassa vakuutettujen asiakkaiden terveydenhoidosta kasvaa tämän sopimuksen kautta merkittävästi. Tämä puolestaan mahdollistaa lääkärikeskus- ja sairaalapalveluidemme jatkuvan kehittämisen ja palveluverkostomme laajentamisen uusille paikkakunnille, hän sanoo.

Mehiläisen suomalainen omistuspohja laajenee

Strategisen kumppanuuden aloittamisen yhteydessä LähiTapiola ostaa 10 % omistusosuuden Mehiläinen Oy:stä. LähiTapiolan 1,6 miljoonaa suomalaista asiakasomistajaa ovat nyt välillisesti myös Mehiläisen omistajia.

- Olemme iloisia saadessamme pitkäjänteisen kotimaisen instituution, LähiTapiolan, uudeksi osa-omistajaksemme. Mehiläisellä on merkittävä suomalainen pitkäjänteinen omistuspohja, koska LähiTapiolan ohella Mehiläisessä ovat osakkaina myös vakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Varma, toteaa Mehiläisen Janne-Olli Järvenpää.

- Mehiläinen on valtakunnallinen terveyspalveluyritys, jonka laaja valtakunnallinen verkosto, kattava palveluvalikoima sekä vahvat panostukset asiakaskokemukseen ja kehitystyöhön tekevät siitä LähiTapiolalle kiinnostavan strategisen kumppanin, sanoo LähiTapiola-ryhmän Erkki Moisander.