Mehiläinen avaa uuden ikääntyneiden palvelukodin Ouluun

Lehdistötiedote 28.10.2019

Hoiva Mehiläinen laajentaa palveluasumisen tarjontaansa 2021 Oulun Toppilansalmeen avattavalla 46-paikkaisella tehostetun palveluasumisen palvelukodilla.

Uusi palvelukoti Mainiokoti Vuoksi valmistuu alkuvuodesta 2021, ja Ouluun avautuu uusi ikääntyneiden tehostetun asumisen yksikkö 46 asukkaalle – rakennuksessa on lisäksi yhteensä 63 vuokra- ja omistusasuntoa, joihin Mehiläinen tarjoaa palvelua asiakkaan tarpeen mukaan. Asunnot ovat kooltaan pienistä yksiöistä aina 67 neliön suuruisiin kolmioihin.

- Meillä on ennestään Oulussa ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksikkö Villa Sulka Kaakkurissa, ja halusimme laajentaa tarjontaamme myös keskustan pohjois-länsi -puolelle. Uusi yksikkö tulee tarjoamaan eritasoisia ikäihmisten asumisen palveluja aina ateriapalveluista ympärivuorokautisiin hoivan palveluihin. Tämä uusi yksikkö tulee työllistämään alueella noin 30 henkeä, kertoo Mehiläinen Hoivapalveluiden aluejohtaja Teija Lehtiniemi.

- Palvelukodin asukkaat pääsevät nauttimaan tuoreesta ja ravitsevasta ruoasta, sillä asukkaiden ateriat valmistuvat paikan päällä palvelukodin omassa keittiössä. Taloon aukeaa myös ravintola, jota muut talon asukkaat voivat myös hyödyntää, Lehtiniemi jatkaa.

Mainiokoti Vuoksen rakennusprojektin vetää Hoivatilat Oyj, ja uusi rakennus nousee Tervahovin Myllyn alueelle. Kulttuurihistoriallisen alueen rakennus puretaan ja sen uudelleenrakentaminen toteutetaan yhdessä museoviraston kanssa vastaamaan alueen vaatimuksia. Mainiokoti Vuoksi avaa ovensa arviolta tammi-helmikuussa 2021, osoitteessa Siilotie 25.

Uuden palvelukodin toiminnassa korostuu Hoiva Mehiläisen laatulupaus: yksilöllinen hoiva, ohjaus ja tuki, maukas ja terveellinen ravinto, turvallisuus, oma viihtyisä koti sekä yhteisöllisyys ja osallisuus. Tavoitteena Hoiva Mehiläisessä on mahdollistaa jokaiselle asukkaalle yksilöllinen hyvä elämä.