Mehiläinen avaa uuden ikääntyneiden palvelukodin Jyväskylän Palokkaan

Lehdistötiedote: 11.05.2017

Mehiläisen uusi ikääntyneiden palvelukoti Mainiokoti Ruusu avautuu Jyväskylän Palokkaan alkuvuonna 2018. Palvelukoti tulee olemaan osa isompaa korttelihanketta, jonka yhteydessä rakennetaan myös asumisoikeus-, vuokra- sekä omistusasuntoja.

– Uuteen Mainiokoti Ruusuun tulee yhteensä 30 palveluasumisen asukaspaikkaa, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa asukkailleen. Uusi palvelukoti työllistää noin 20 henkilöä, kertoo Mehiläisen hoivapalveluiden myyntijohtaja Sami Vaateri.

Palokkajärven rantamaisemiin rakentuva Mehiläisen palvelukoti on osa isompaa korttelihanketta, johon kuuluu myös Jyväskylän Varttuneiden Asumisoikeusyhdistyksen (JASO) asumisoikeusasuntoja ja Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n vuokra-asuntoja ja omistusasuntoja.

Vuokra- ja omistusasunnot soveltuvat hyvin vähemmän hoivaa ja tukea tarvitseville ikäihmisille. Lisäksi kortteliin tulee SRV:n markkinoimia omistusasuntoja.

Uuden korttelin kaikki rakennukset ovat yhteydessä toisiinsa. Korttelin rakentaa SRV ja Mehiläinen toimii tiloissa vuokralaisena. Mainiokoti Ruusun ympärivuorokautisen asumispalvelun lisäksi korttelin kaikkiin asuntoihin on mahdollisuus hankkia Mehiläisen tarjoamia palveluja. Kyseessä on ARA-tuettu hanke, minkä vuoksi asuinkustannukset tulevat olemaan edulliset asukkaille.

Oman näköistä elämää ja yhteisöllisyyttä

Jyväskylän Palokan palvelukodin tilojen suunnittelussa on panostettu siihen, että asukas voi kokea oman arkensa turvalliseksi ja mielekkääksi silloin, kun kotona ei enää pärjääkään. Asukkaiden omat yksilölliset tarpeet huomioidaan ja heille taataan oman näköinen elämä. Mainiokoti Ruusu sopii hyvin myös yhteisöllisyyttä arvostavalle asukkaalle, sillä yhteisiä tiloja ja aktiviteetteja on tarjolla.

– Palvelukodin yhteiset tilat ovat avarat ja kaikki asunnotkin mukavan reilunkokoisia, Vaateri kuvailee

Naapurista löytyy kirjasto, Palokan koulutuskeskus, K-market ja kuntokeskus. Jyväskylän keskusta sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä.