Mehiläinen aloittaa koronan tehosterokottamisen

Lehdistötiedote 12.1.2023

Mehiläinen käynnistää koronan tehosterokotteiden antamisen 25.1.2023. Rokotteita on saatavilla yksityis- ja työterveysasiakkaille Mehiläisen yksiköissä. Rokotukset käynnistyvät noin 25 paikkakunnalla, ja laajenevat tarpeen ja kysynnän mukaan.

- On tärkeää jatkaa työtämme koronaviruksen aiheuttaman tautitaakan minimoinnissa. Pääsemme aloittamaan rokottamisen joustavasti, sillä toimintamallimme noudattelee influenssarokottamisesta tuttuja käytänteitä, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Koronarokotuksia on Mehiläisestä saatavilla sekä yksityisasiakkaille että työterveysasiakkaille.

Yksityisasiakkaat voivat hakeutua rokotukseen suoraan Mehiläisen ajanvarauksen tai asiakaspalvelukeskuksen kautta. Rokotteen hinta on itse rokotteensa maksavalle 45,70 euroa, josta asiakas saa 16 euron Kela-korvauksen.

Osa Mehiläisen työantajayrityksistä mahdollistaa työntekijöidensä tehosterokotukset työterveyden kautta. Työterveysasiakas voi hakeutua rokotukseen, kun työantaja on hyväksynyt tehosterokotteet työterveyssopimuksessaan. Työnantajat tiedottavat työntekijöitään rokottautumismahdollisuudesta yhteistyössä työterveyshuollon kanssa.

- Jokaisen kansalaisen on syytä huolehtia, että itselle suositeltu koronarokotussuoja on kunnossa. On hyvä, että Suomessa rokotussuojan ylläpitäminen on nyt mahdollista riskiryhmien lisäksi myös muulle aikuisväestölle muun Euroopan tapaan, päättää Asklöf.