Mehiläinen aloittaa influenssarokottamisen drive-in-toimintamallilla Helsingin Messukeskuksessa – uusi koronaturvallinen tapa vähentää lähikontakteja

Lehdistötiedote 24.10.2020

Mehiläinen aloittaa 24.10.2020 influenssarokottamisen drive-in-toimintamallilla. Ensimmäinen drive-in-rokotuspiste avataan Helsingin Messukeskuksen parkkialueella. Rokotukseen voi saapua ilman lähetettä ja ajanvarausta. Drive-in-toiminnassa pystytään välttämään turhia lähikontakteja rokotustapahtumaan liittyen.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan hakeutua influenssarokotteeseen niin, että rokottamiseen ei liity turhia lähikontakteja. Koronapandemia haastaa meitä kehittämään jatkuvasti asiointitapojamme, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Influenssarokotteesta odotetaan hyötyä myös koronapandemian hallinnassa.

- Rokottaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Influenssarokotteella voidaan pienentää riskiä influenssan ja koronan sairastumiseen yhtä aikaa. Jos henkilö sairastaa molempia tauteja yhtäaikaisesti, vakavan taudin riski on huomattavasti suurempi, painottaa Asklöf.

Influenssarokotteen drive-in-pisteeseen voi saapua Helsingin Messukeskukseen ilman lähetettä ja ajanvarausta. Itse rokotustapahtuma ja sen jälkiseuranta vastaavat lääkärikeskuksessa tapahtuvaa rokottamista.

- Influenssarokottaminen tapahtuu autossa. Hoitaja haastattelee asiakkaan ennen rokotetta, ja jos rokottamiseen ei ole terveydellistä estettä, annetaan rokotus. Asiakas istuu koko ajan omassa autossaan. Rokote annetaan käsivarteen, joten sopiva vaatetus drive-in-rokottamiseen on esimerkiksi t-paita ja takki, kertoo Asklöf.

Vointia seurataan noin 15 minuuttia rokotuksen jälkeen paikan päällä, omassa autossa istuen.

Drive-in-influenssarokottaminen alkaa lauantaina 24.10. Mehiläisen Messukeskus Drive-in Express -asemalla osoitteessa Ratapihantie 17. Opasteet ohjaavat rokotuspisteelle, joka sijaitsee eri parkkialueella kuin koronatestaus. Rokotepiste on lauantaina 24.10. avoinna klo 12-16 - muut aukioloajat löytyvät Mehiläisen verkkosivuilta. Influenssarokotteen hinta on sama (39,80 €), kuin Mehiläisen lääkäriasemilla.

Mehiläinen pilotoi drive-in-influenssarokottamista Helsingissä. Toimintamallin laajempaa levittämistä arvioidaan pilotin pohjalta.

Lue lisää:
Helsinki Messukeskus Drive-in Express