Lapsettomuushoitojen palvelut paranevat Vaasassa – Mehiläinen laajentaa palvelutarjontaansa

Lehdistötiedote 15.2.2023

Lapsettomuushoitojen alkuvaiheen tutkimukset onnistuvat nyt myös Vaasan Mehiläisessä, mikä helpottaa merkittävästi lapsettomuushoitojen saavutettavuutta alueella.

- Lapsettomuustutkimusten ja -hoitojen aikana tarvitaan yleensä monia vastaanotto- ja toimenpidekäyntejä hoitavassa yksikössä. Lapsettomuusklinikoiden sijaitessa kaukana Vaasasta on tärkeää, että suuri osa hoitopolusta voidaan toteuttaa paikallisesti, sanoo Felicitas Mehiläisen yksikönjohtaja Miia Savander.

Helmikuun alusta alkaen lapsettomuushoitojen ensikäynti, lapsettomuustutkimukset sekä hoitojen alkuvaiheen munasarjastimulaatiot ja ultraääniseurannat on ollut mahdollista toteuttaa Vaasan Mehiläisen toimipisteessä.

- Hoidosta riippuen on mahdollista, että tämän uudistuksen jälkeen tarvitaan vain yksi tai kaksi toimenpidekäyntiä kauempana lapsettomuusklinikalla. Toimenpiteet hoituvat asiakkaan valinnan mukaan Turun, Oulun tai Helsingin Felicitas Mehiläisen klinikoilla, Savander jatkaa.

Vaasan Mehiläisessä lapsettomuushoitotiimiin kuuluvat hoitaja- ja laboratoriotiimin lisäksi gynekologit Outi Laajalahti ja Kirsi Liljekvist, joilla on kattava kokemus lapsettomuustutkimusten parissa.

- Osalla lapsettomuudesta kärsivillä pareilla ei ole mahdollisuutta saada apua tai hoitoja julkisen terveydenhuollon kautta. Onkin erityisen hienoa, että saamme Felicitaksen toimintaa nyt myös Vaasaan, Laajalahti iloitsee.

Vaasan Mehiläisessä toimii myös siemennestelaboratorio, jossa tehdään laajoja lapsettomuushoitojen siemennestetutkimuksia sekä muita andrologisia spermatutkimuksia, kuten vasektomian jälkitarkastuksia.

- Tutkimukset muodostavat yhdessä laajan kokonaisuuden ja auttavat merkittävästi alueen asiakkaita, sillä vastaavaa palvelukokonaisuutta ei ole ollut meillä aiemmin tarjolla. Olemme erittäin iloisia Vaasassa alkaneesta toiminnasta ja toivotamme lämpimästi kaikki alueen asiakkaat tervetulleeksi, toteaa Mehiläinen Vaasan yksikönjohtaja Tamara Koskimies.

- Palvelemme lapsettomuusklinikoilla tarvittaessa seitsemänä päivänä viikossa ja käytössämme on kaikki tehokkaat, nykyaikaiset hoitomenetelmät. Meillä on tiivis yhteys Vaasan upean asiantuntijatiimin kanssa, jotta asiakkaiden hoitopolku etenee saumattomasti alusta loppuun, Savander päättää.

Felicitas Mehiläinen on vuonna 1990 perustettu lapsettomuushoitojen pioneeri. Klinikoilla tehdään vuosittain yli 3 200 hedelmöityshoitoa ja olemme auttaneet maailmaan jo yli 18 000 lasta. Jokainen hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asiakkaan kanssa.