LähiTapiola, Varma, Ilmarinen ja CVC Capital Partners Fund VII ostavat Mehiläisen yhdessä yhtiön nykyisen johdon kanssa

Lehdistötiedote 18.5.2018

Suomalaisista instituutioista koostuva ryhmittymä - mukaan lukien LähiTapiola, Varma ja Ilmarinen - on tänään tiedottanut ostavansa Mehiläisen yhdessä Mehiläisen johdon ja päävastuullisen sijoittajan, CVC Capital Partnersin hallinnoiman rahaston kanssa. CVC:n rahastosta tulee Mehiläisen enemmistöomistaja ja kaupan myötä suomalainen omistus yhtiössä kasvaa merkittävästi. Ilmarinen ja Varma suunnittelevat jatkavansa Mehiläisen osakkeenomistajana tukemassa yhtiön seuraavaa kasvuvaihetta. Yrityskauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

Mehiläisen strategiana on myös jatkossa kasvaa kannattavasti kehittämällä entistäkin parempia sosiaali- ja terveyspalveluita Suomessa, investoimalla palveluverkoston laajentamiseen ja tekemällä yhtiötä täydentäviä yritysostoja. Pidemmällä tähtäimellä Mehiläinen tutkii myös mahdollisuuksia kansainväliseen kasvuun esimerkiksi digitalisaation murrosta hyödyntämällä. Yhtiön johto jatkaa nykyisissä tehtävissään ja merkittävinä omistajina Mehiläisessä.

Janne-Olli Järvenpää, Mehiläisen toimitusjohtaja on iloinen uudesta omistajaryhmittymästä: ”Olen erittäin huojentunut ja onnellinen, että saimme Mehiläiseen uusiksi omistajiksi ja omistajajohdon kumppaneiksi vahvat kotimaiset instituutiot ja osaavan pääomasijoittajan. Vahvojen kumppaneidemme avulla voimme edelleen säilyä yksityisenä kotimaisena yrityksenä pörssin ulkopuolella - yhtiönä, jota kehitetään pitkäjänteisesti ja asiakkaiden tarpeista lähtien. Olen erittäin kiitollinen nyt irtautuvien pääomistajiemme KKR:n ja Tritonin sekä hallituksemme tuesta johdolle sekä ylpeä tuloksista, joita olemme yhdessä Mehiläisen henkilöstön kanssa saavuttaneet vuodesta 2015 lähtien, jolloin aloitin toimitusjohtajana.”

”Asiakkaidemme kasvavat vaatimukset, kiristyvä kilpailu tuottajien kesken, digitalisaation tuomat mullistukset ja sote-uudistuksen synnyttämä epävarmuus ovat samalla sekä mahdollisuuksia että haasteita kaikille terveys- ja sosiaalipalveluyrityksille Suomessa. Osaava pääomasijoittaja ja vahvat kotimaiset instituutiot yrittäjähenkisen omistajajohdon takana mahdollistavat sen, että yhtiömme pystyy jatkossakin vastaamaan ketterästi ja joustavasti toimialallamme murrokseen.”

Erkki Moisander, LähiTapiolan pääjohtaja toteaa: ”Vahvistamme merkittävästi kotimaista omistajuutta suomalaisessa terveydenhuollossa kasvattaessamme omistustamme Mehiläisestä. Elämänturvayhtiönä panostamme yhä enemmän asiakkaidemme kokonaisvaltaisen terveyden ylläpitämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Terveydenhuollon uudistamiseen tähtäävästä toimintatavastamme konkreettinen esimerkki on Mehiläisen kanssa kehittämämme virtuaalisairaala, joka palvelee henkilövakuutusasiakkaitamme. Virtuaalisairaalan etälääkärivastaanotoilla jopa yli puolet perusterveydenhuollon lääkärikäynneistä voidaan hoitaa etänä. Jatkamme helppojen digipalveluiden kehittämistä tänä vuonna ja ne yhdessä kattavan valtakunnallisen verkoston kanssa varmistavat asiakkaillemme erinomaiset terveyspalvelut.”

Tomas Ekman, partneri CVC:n Tukholman toimipisteestä kommentoi: “Olemme innoissamme mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Mehiläisen johdon sekä arvostettujen suomalaisten instituutioiden, LähiTapiolan ja Varman, kanssa. Mehiläinen tunnetaan asiakaskeskeisestä toimintatavastaan ja huippuluokan palveluistaan. Henkilökohtaisesti odotan innolla työskentelyä Mehiläisen hallituksessa Janne-Ollin ja laajemmin koko johdon tukena. On hienoa olla tukemassa Mehiläisen matkaa kohti seuraavia vaiheita yhtiön yli 100-vuotisessa, vaikuttavassa historiassa.”