Kyyhkylä Oy:n sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspalveluiden sekä tehostetun palveluasumisen toiminta osaksi Mehiläisen hoivapalveluja

Kyyhkylä Oy:n sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspalveluiden sekä tehostetun palveluasumisen toiminta osaksi Mehiläisen hoivapalveluja

Lehdistötiedote 2.8.2019

Kyyhkylä Oy:n sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspalveluiden sekä tehostetun palveluasumisen toiminta siirtyy liiketoimintakaupalla Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle 1.9.2019 alkaen.

Nämä asiakkaat ja heitä hoitava henkilöstö siirtyvät uusiin moderneihin toimitiloihin Mehiläisen Villa Marskiin, joka sijaitsee Mikkelissä torin varrella. Kaupan yhteydessä siirtyy Mehiläisen hoitoon yhteensä kolmisenkymmentä asiakasta.


- Kyyhkylän kuntoutussairaala on 46 vuoden ajan ollut yksi tärkeimmistä sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspaikoista Suomessa. Se on toiminut edelläkävijänä ikääntyneiden moniammatillisessa hoitotyössä ja ollut alan arvostettu toimija asiakkaiden piirissä, sanoo toimitusjohtaja Riitta Smolander.


Kyyhkylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Ekroosin mukaan Kyyhkylä Oy jatkaa edelleen toimintaansa erityisesti kuntoutus- ja hyvinvointipalveluiden tuottajana.


- Kyyhkylä-säätiön, joka omistaa 100-prosenttisesti Kyyhkylä Oy:n, tavoitteena on ollut varmistaa sotainvalidiasiakkaiden hyvä ja laadukas hoito sekä heitä hoitavan henkilökunnan työpaikat jatkossakin. kertoo Kyyhkylä-säätiön hallituksen puheenjohtaja Markku Honkasalo.


Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Häruksen mukaan Kyyhkylässä on tehty arvokasta työtä erityisesti sotainvalidien ja muiden ikääntyneiden hyväksi.


- Nyt jatkamme toimintaa uusissa moderneissa tiloissamme Villa Marskissa. Otamme vastuun nöyrästi vastaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukasta hoitoa ja hoivaa, kertoo Härus.


Valtiokonttori on antanut Kyyhkylä Oy:lle suostumuksen siirtää sotainvalidien hoito- ja kuntoutuspalveluiden puitesopimus Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle. Näin Valtiokonttori pyrkii takaamaan asiakkaidensa hyvän hoidon jatkossakin. Ennen suostumuksen antamista on yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa varmistettu Valtiokonttorin laatuvaatimusten täyttyminen.


- Selvää on, että tulemme vaatimusten täyttymistä myös seuraamaan, toteaa palvelupäällikkö Tiina Kyttälä Valtiokonttorista.


Liiketoimintakaupassa asiakassopimukset ja muut siirtyvään toimintaan liittyvät sopimukset siirtyvät Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle. Työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Mehiläiselle entisin työsuhteen ehdoin.