Kouvolan Lääkärikeskus Mehiläiselle

Lehdistötiedote 15.11.2017

Mehiläinen Oy ja Kouvolan Lääkärikeskus ovat allekirjoittaneet yrityskaupan, jolla Mehiläinen hankkii täyden omistuksen Kouvolan Lääkärikeskus Oy:stä. Kahden paikallisesti merkittävän toimijan yrityskauppa vahvistaa Mehiläisen asemaa Kouvolassa terveyspalveluiden ykköstoimijana, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaat terveyspalvelut sekä joustavat digitaaliset asiointikanavat.

Mehiläinen nousee aiempaa vahvemmin Kouvolan seudun terveyspalveluiden ykköstoimijaksi Kouvolan Lääkärikeskuksen omistuksen siirtyessä 14.11.2017 allekirjoitetulla osakekaupalla Mehiläiselle. Kouvolan Lääkärikeskus tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille terveys- ja työterveyspalveluja keskeisellä paikalla Kouvolan Katajaharjussa yli 60 ammattilaisen voimin.

- Tavoitteenamme on kasvattaa toimintaamme Kouvolan alueella tarjoamalla alueen henkilö- ja yritysasiakkaille laadukkaat terveyspalvelut, ensiluokkaiset ympärivuorokautiset digipalvelut sekä toimialan parhaan asiakaskokemuksen, kertoo liiketoimintajohtaja Anssi Hartiala Mehiläisestä.

Kouvolan Lääkärikeskuksen kasvutarina on menestyksekäs: hiukan hankalien alkuvuosien jälkeen firma on nyt kannattava. Kouvolan Lääkärikeskuksen Ari Toropaisen ja Jarmo Mäkelän mukaan Mehiläisen tarjoamaan mahdollisuuteen oli kuitenkin järkevä tarttua. Toimenpiteellä varmistetaan toiminnan jatkuvuus.

- Yksityisen terveydenhuollon lähivuosien näkymät ovat harvinaisen sumuisia. Vakuutusyhtiöt haluavat ohjailla asiakasvirtoja yhä voimakkaammalla otteella samalla, kun sote-uudistuksen vaikutusten luonne ja suuruus nähdään vasta monen vuoden kuluttua. Arvioimme, että vaikka Kouvolan Lääkärikeskus on merkittävä toimija paikallisella tasolla, olemme yrityksenä edelleen huomattavasti liian pieni kohtaamaan tulevien vuosien haasteet yksin, Ari Toropainen toteaa.

Vahvemmat resurssit toiminnan kehittämiseen

Jotta asiakkaiden tarpeisiin pystytään vastamaan laadukkaasti myös tulevaisuudessa, on taustalla hyvä olla vahvat kehitysresurssit, edistykselliset digipalvelut sekä laaja palveluverkosto.

- Osana Mehiläistä olemme vahvoja myös näillä osa-alueilla. Pystymme jatkossa tarjoamaan mm. työterveysasiakkaille valtakunnalliset palvelut ja alan parhaat sähköiset työkalut. Mehiläinen tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä kehittämään Lääkärikeskusta eteenpäin, sanoo Jarmo Mäkelä.

- Sähköisten palveluiden saralla Mehiläisellä on muun muassa menossa tänä syksynä mielenkiintoisia hankkeita. Hankkeissa opitaan ennakoivasti tunnistamaan työkyky- ja sairastumisriskejä, jotta näihin osataan entistä paremmin kiinnittää huomioita terveystarkastuksissa ja hoitopoluille ohjauksessa, täydentää Mehiläisen Hartiala.

Mehiläisen paikallisella Kouvolan tiimillä on jo entuudestaan vahva kokemus yrityskulttuurien ja kahden yrityksen toimintojen yhdistämisestä Kouvolan Lääkäriaseman kaupan ajalta. Toimintojen keskittämistä yhteen osoitteeseen harkitaan, jotta asiakkaille voitaisiin tarjota mahdollisimman pitkät aukioloajat ja nopea pääsy hoitoon.

- Olen luottavainen, että yrityskaupan myötä palvelumme asiakkaille entuudestaan vahvistuvat. Pystymme esimerkiksi harkitsemaan aukioloaikojen pidennyksiä ja joskus tulevina vuosina jopa kiinteän magneettilaitteen hankintaa kasvavien asiakasmäärien vuoksi, toteaa Mehiläinen Kouvolan yksikönjohtaja Anu Jokinen lopuksi.