Keski-Suomessa otetut Mehiläisen koronanäytteet analysoidaan jatkossa Jyväskylässä - testien tulokset jopa saman päivän aikana

Lehdistötiedote 28.8.2020

Maanantaista 31.8.2020 alkaen Keski-Suomen alueella Mehiläisen koronatestausasemilla otetut koronanäytteet analysoidaan Jyväskylässä suomalaisen keskuslaboratorioyhtiö Vitan yhteistyölaboratoriossa BiopSensessä. Paikallisin voimin tehtävä analyysityö nopeuttaa testitulosten saantia.

- Tutkimustulokset saa jatkossa jopa saman päivän aikana ja arkisin vuorokauden sisään. Tutkimus suoritetaan tarkalla PCR-menetelmällä. Yhteistyö Vitan ja BiopSensen kanssa sujuvoittaa koronatestauksen prosessia, ja samalla hyödynnämme paikallista osaamista ja työtä, toteaa Mehiläisen aluejohtaja Andreas Taalas.

Mehiläisen näytteenottoasemilla testiin pääsee nopeasti. Testiin tarvittavan lääkärin lähetteen saa Digiklinikalta.

- On tärkeää, että oireilevien testaus ja tulosten saaminen sujuvat nopeasti. Näin ihmiset pääsevät mahdollisimman pian palaamaan työpaikoille ja normaaliin arkeensa, sanoo Mehiläinen Jyväskylän yksikönjohtaja Mila Korhonen.

Yksityis- ja työterveysasiakkaiden lisäksi Mehiläinen tuottaa koronatestejä myös Jyväskylän kaupungille. Drive-in-testausaseman infrastruktuuri on rakennettu ripeästi yhteistyössä kaupungin kanssa.

- Hieno yhteistyö Jyväskylän kaupungin kanssa on mahdollistanut todella sujuvan kokonaisprosessin. Tästä haluan antaa isot kiitokset kaupungin vastuuhenkilöille. Jonotilanteet ovat tällä hetkellä hyvin hallinnassa ja testiin pääsee heti, Korhonen kertoo.

Mehiläisen koronatestiasema palvelee tällä hetkellä Lyseon parkkipaikalla Yliopistonkadulla arkisin 8-14 ja lauantaisin 8-10.30. Aukioloaikoja laajennetaan tarpeen mukaan.