Kaunummen koti osaksi Mehiläisen vammaispalveluita – panostus greencare-ajatteluun jatkuu

Kaunummen koti osaksi Mehiläistä

Lehdistötiedote 15.6.2018

Kehitysvammaisten asumispalveluita tuottava Kaunummen Koti Oy:n omistus on siirtynyt Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:lle 14.6.2018 alkaen. Yhtiö tuottaa kehitysvammaisten asumispalveluja Eurajoella. Yhtiön palveluihin kuuluu tällä hetkellä 10 asukaspaikkaa.

- Kaunummen kodin toimintaa on ohjannut greencare-ajattelu jo 90-luvulta alkaen: puutarha, luonto ja eläimet ovat värittäneet kodin arkea. Meille greencare on vahva painopistealue vammaispalveluissa, joten olemme hyvin innoissamme saadessamme Kaunummen osaksi Mehiläistä, sanoo Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

- Mehiläisen kanssa löytyi luottamuksellinen keskusteluyhteys ja samanlainen arvopohja. Turvaamme järjestelyllä asukkaiden laadukkaan asumisen ja toiminnan jatkuvuuden, kertoo yhtiön entinen omistaja Maarit Kähkönen. Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin.

Kaunummen kodin lisäksi Mehiläisellä on yli 150 palvelukotia eri puolilla Suomea.

Mehiläinen panostaa nyt erityisen vahvasti vammaispalveluiden kasvuun ja kehittämiseen. Uusia vammaispalveluiden koteja ovat syksyllä 2017 avautunut Omakoti Kehrä Kouvolassa sekä rakenteilla olevat Omakoti Aarre Sipooseen, Omakoti Retiisi Kuopioon, Omakoti Ankkuri Turkuun, Omakoti Harju Lahteen ja Omakoti Kastanja Mikkeliin. Lisäksi yritysostoilla Mehiläiseen ovat liittyneet Omakoti Kartano Joutsassa, Omakoti Suomalainen Kuopiossa, Omakoti Kerttu Kankaanpäässä, Omakoti Annika Merikarvialla ja Omakoti Eloranta Pielavedellä.