Kaisla Joutsenniemestä Mehiläisen lääketieteellinen johtaja

Lehdistötiedote 2.10.2018

Kehittämisylilääkäri Kaisla Joutsenniemi on nimitetty Mehiläisen lääketieteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2019 alkaen. Joutsenniemi raportoi tehtävässään Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpäälle.

Psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri Kaisla Joutsenniemi on toiminut Mehiläisen kehittämisylilääkärinä syyskuusta 2017 alkaen vastuualueinaan muun muassa hoidon laatu ja vaikuttavuus. Ennen uraansa Mehiläisessä Joutsenniemi työskenteli kehitystehtävissä muun muassa HUS:in palveluksessa Apotti-hankkeessa, lääkeyhtiö GlaxoSmithKlinessa sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Joutsenniemi toimii lisäksi tutkijana Helsingin yliopiston psykoosigenetiikan SUPER-hankkeessa.

- Haluaisin kiittää Mehiläisen pitkäaikaista lääketieteellistä johtajaa Jarmo Karpakkaa 15 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta työstä Mehiläisen terveyspalveluiden kehittämisen eteen. Jarmo jatkaa vielä osa-aikaisesti Mehiläisen palveluksessa ja Kaislan tukena, kunnes siirtyy ansaituille eläkepäiville kesällä 2020. On upeaa, että löysimme Jarmon suuriin saappaisiin erittäin kyvykkään ja yhtiömme arvoihin sitoutuneen lääketieteellisen johtajan, toteaa Janne-Olli Järvenpää.

- Mehiläinen on hieno yhdistelmä toimivien perinteiden kunnioittamista ja tarvittaessa rohkeaa toimintatapojen uudistamista. Lääketieteellisen johtajan tehtävässä pääsen keskittymään ja syventymään erityisesti lääketieteellisen laadun edistämiseen.Tässä auttavat moniammatillinen yhteistyö sekä Mehiläisen edelläkävijyys potilaiden ja ammattilaisten käyttöön tarkoitetuissa digityökaluissa, sanoo Joutsenniemi.