Kainuunmeren Työterveys Oy osaksi Mehiläistä

Lehdistötiedote 14.12.2022

Mehiläinen on ostanut Kainuunmeren Työterveys Oy:n koko osakekannan 14.12.2022. Kaupalla pyritään varmistamaan työterveyspalveluiden jatkuvuus ja jatkokehitys Kainuussa vuoden 2023 alussa toteutuvan hyvinvointialueuudistuksen astuessa voimaan. Asiointi työterveyshuollon toimipisteissä jatkuu ennallaan tuttujen työterveyden ammattilaisten palvellessa asiakkaita myös jatkossa.

- On hienoa päästä toivottamaan Kainuunmeren Työterveyden ammattilaiset tervetulleiksi joukkoomme. Yhdessä tarjoamme asiakkaillemme Kainuun laajimmat työterveyspalvelut, jotka pitävät sisällään muun muassa kattavat erikoislääkäri-, kuvantamis- ja suun terveyden palvelut. Laajaa paikallista palveluverkostoa täydentävät myös modernit digitaaliset työterveyden työkalut. OmaMehiläisen digiklinikka palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä varmistaen palveluiden saatavuutta kaikille paikkakunnille. Kainuunmeren Työterveydellä on kattava palveluverkosto ja vahva asiantuntijaosaaminen, jotka täydentävät Mehiläisen palveluita erinomaisesti, iloitsee Mehiläisen yksikönjohtaja Minna Mäki.

Yrityskauppa ei tuo toistaiseksi muutoksia toimintaan. Kainuunmeren Työterveydessä työskentelee 52 terveydenhuollon asiantuntijaa, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä Mehiläisen palveluksessa.

- Asiointi Kainuunmeren työterveyshuollon toimipisteissä jatkuu ennallaan tuttujen ammattilaisten palvellessa myös jatkossa. Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä monipuolisemmat ja joustavammat työterveys- ja diagnostiikkapalvelut sekä ensiluokkaiset digitaaliset palvelut, sanoo Kainuunmeren Työterveys Oy:n toimitusjohtaja Eija Alatalo.

Ennen yrityskauppaa Kainuunmeren Työterveys Oy:n suurin omistaja oli Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 53,87 %:n omistuksella. Kuntayhtymän lisäksi Kainuunmeren osakkeita omisti Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Ristijärvi, Sotkamo ja Suomussalmi.

- Kaupan toteutuminen vahvistaa Kainuun soten ja jäsenkuntien taloutta hyvinvointialueuudistukseen valmistauduttaessa. Mehiläinen on arvostettu työterveystoimija, jolla on jo nyt laajat palvelut Kajaanissa. Yhdessä Kainuunmeren Työterveyden henkilöstön ja asiakkaiden kanssa Mehiläinen pystyy jatkamaan vahvasti Kainuun alueen työterveyspalveluiden paikallista kehittämistä, kertoo kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Mehiläisen Kajaanin lääkärikeskus sijaitsee keskustan Raatikeskuksessa osoitteessa Kauppakatu 30 tarjoten palveluita sekä työterveys- että yksityisasiakkaille. Samasta osoitteesta löytyy myös Hammas Mehiläisen kattavat palvelut.