Itä-Suomen Hoitokodit osaksi Mehiläisen hoivapalveluita

Lehdistötiedote 1.11.2017

Ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tuottavan Itä-Suomen Hoitokodit Oy:n omistus on siirtynyt Mehiläinen Oy:lle 31.10.2017 alkaen.

Vuonna 1992 perustettu yhtiö tuottaa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja Kiteellä ja Kiihtelysvaarassa sekä ikääntyneiden asumispalveluita ja kuntoutustoimintaa Ilomantsissa. Yhtiön palveluihin kuuluu yhteensä 160 asukaspaikkaa, joista 80 on ikääntyneille ja 80 mielenterveyskuntoutujille.

- Itä-Suomen Hoitokodit on arvostettu alueellinen markkinajohtaja, jonka kanssa löytyi luottamuksellinen keskusteluyhteys. Järjestely tukee tavoitettamme kasvaa Itä-Suomen alueella niin yritysostojen kuin perustettavien yksiköiden kautta, sanoo Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

- Itä-Suomen Hoitokodit Oy:n mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä muuttuvassa toimintaympäristössä turvataan pitkälle tulevaisuuteen, liittymällä osaksi yli 100-vuotta Suomessa toiminutta Mehiläinen-konsernia. Yhtiön perustajaosakkaat ovat ylpeitä ja iloisia siitä, että yhtiöiden toimintaa jatkaa luotettava, asiakkaista ja henkilökunnasta huolehtiva vastuunkantaja. Mehiläinen tuo yhtiöiden toimintaan osaamista ja monipuolisuutta, joka vahvistaa erityisesti Toivonlahden toimintaa Ilomantsissa. Mehiläinen tasapainottaa hyvin maakunnan sote-toimintaa, joten fuusiosta hyötyvät kaikki maakunnan asukkaat, kertoo yhtiön entinen toimitusjohtaja Jan Kontiainen, joka jatkaa yhtiössä toistaiseksi.

Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin.

Itä-Suomen Hoitokotien ohella Mehiläisellä on alueella marraskuussa 2017 avautuva ikääntyneiden palvelukoti Mainiokoti Elli sekä kehitysvammaisten palvelukoti Omakoti Ranta Joensuussa.