Fysioterapiapalveluja tarjoava Fysios yhdistyy Mehiläiseen

Lehdistötiedote 2.7.2021

Suomen suurin yksityinen fysioterapiayritys Fysios liittyy osaksi Mehiläistä 1.7.2021 allekirjoitetulla osakekaupalla. Fysioksen toiminnan vahva kehittäminen jatkuu myös tulevaisuudessa. Kaupalla tavoitellaan toimialaa uudistavia toimintamalleja, joissa korostuu digitaalisten palveluiden rooli.

Fysioterapiapalveluiden edelläkävijä Fysios tarjoaa laajan valikoiman fysioterapiaan liittyviä palveluja yli 50 paikkakunnalla yli 100 eri toimipisteessä. Yritys työllistää noin 800 terapian asiantuntijaa. Fysioksen toimintatavoissa korostuvat vahva kehittäminen, laatu ja koulutus. Nyt toiminta jatkuu osana Mehiläistä.

- On erittäin hienoa päästä jatkamaan terapiapalveluiden kehitystyötä yhdessä Fysioksen kanssa. Tarve laadukkaille kuntouttaville palveluille on markkinoilla suuri, ja haluamme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti. Fysios on terapiapalveluiden edelläkävijä. Sen laadukas ja kattava palvelutarjooma fysioterapiassa sekä neurologisessa ja geriatrisessa kuntoutuksessa sekä vahva asiantuntijaosaaminen täydentävät erinomaisesti Mehiläisen palveluja, toteaa liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf Mehiläisestä.

- Fysioksen yhdistyminen osaksi Mehiläistä on merkittävä edistysaskel koko toimialalle. Yhdessä Mehiläisen kanssa meille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus jatkaa vahvaa kasvutarinaamme, sanoo Fysioksen toimitusjohtaja Heikki Tiitinen.

- Olemme todella iloisia ja ylpeitä Fysioksen kasvusta ja mahdollisuudesta, joka meillä on ollut olla tukemassa sitä omistajana. Yhteistyömme on ollut saumatonta ja haluan kiittää koko Fysioksen henkilökuntaa. Uskomme, että yhdessä Fysios ja Mehiläinen pystyvät edelleen kehittämään asiakkaiden palveluja ja niiden saatavuutta, toteaa Fysioksen omistuksesta luopuvan Vaaka Partnersin osakas Antti Salmela.

Osana Mehiläistä Fysioksen toimintaa laajennetaan ja kehitetään asiakkaille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kehityksen painopisteenä tulee jatkossa olemaan erityisesti fysioterapian digi- ja lähipalveluiden yhdistäminen.

- Mehiläinen tuo Fysioksen asiakkaiden käyttöön kattavan palveluketjun, jossa diagnostiikka, lääkärin arvio sekä fysioterapeuttinen kuntoutus löytyvät kaikki saman katon alta. Asiakkaat saavat käyttöönsä kehittyvät digitaaliset palvelut, jotka tukevat omaa harjoittelua ja hyviä hoitotuloksia. Henkilöstölle toiminnan kehittyminen mahdollistaa asiakkaiden laadukkaan hoidon aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Toivotankin kaikki fysioslaiset lämpimästi tervetulleeksi Mehiläiseen, sanoo Asklöf.

Fysioksen toiminta jatkuu yrityskaupan jälkeen ennallaan kaikissa nykyisissä toimipisteissä. Fysioksen henkilöstö ja ammatinharjoittajat jatkavat Mehiläinen-konsernin työntekijöinä ja ammatinharjoittajina aiemmilla sopimuksillaan. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.