FK Zenit Pietarin brasilialaishyökkääjä Malcom leikattiin 9.10.2019 Turun Urheilu Mehiläisessä

Lehdistötiedote 11.10.2019

Pietarin Zenitin Malcomin etureisivamma leikattiin onnistuneesti Turussa. Leikkauksen suorittivat ortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava.

Kesällä espanjalaisseura FC Barcelonasta Zenitiin 40 miljoonan euron summalla siirtyneen Malcomin rectus femoriksen repeämä eli etureiden yläosan repeämä vaati leikkaushoitoa. Leikkaus päätettiin suorittaa Urheilu Mehiläisessä Turussa, jossa Malcom vieraili aiemmin tällä viikolla.

- Leikkaus on onnistuneesti ohi, ja luotan siihen, että paluu huipputasolle onnistuu suunnitellusti, ortopedi Lasse Lempainen kertoo.

Kesällä hallitsevan Venäjän mestarin riveihin siirtyneen hyökkääjän vammaa yritettiin ensin kuntouttaa ilman leikkaushoitoa, mutta vamman uusiuduttua leikkaus oli lopulta ainut vaihtoehto. Malcom oli ensimmäistä kertaa Suomessa ja kiitteli ystävällistä ja osaavaa henkilökuntaa.

- Leikkaus sujui hyvin, ja tuntemukset jalassa ovat hyvät. Leikkauspäivän aamuna vaihdoin tietoa vielä Venäjän maajoukkuepelaaja Denis Tserysevin kanssa, ja kun hän kertoi, että häneltä operoitiin vastaavanlainen vamma onnistuneesti Turussa, olin varma, että tämä on oikea päätös, Malcom viestitti Turun Urheilu Mehiläisestä.

Tserysev lähetti terveisiä Turkuun Malcomin kautta, ja kertoi Sakari Oravan ja Lasse Lempaisen pelastaneen hänen uransa. Tserysev kertoi, että hoitopaikka on hyvä ja Urheilu Mehiläisen ortopedien arvioihin kannattaa luottaa.

- Se, että huipputason pelaaja saapuu meille leikkaukseen, on iso luottamuksenosoitus meille, Lempainen kiittelee.

Leikkausta oli seuraamassa FK Zenitin fysioterapeutti Felix Ledesma. Malcom palasi eilen Turusta Pietariin ja aloittaa kuntoutuksen lähipäivinä. Brasilialaisen uskotaan palaavan pelikentille talvitauon aikana.