FC Barcelonan Carles Aleñá leikattiin Urheilu Mehiläisessä – leikkaus sujui suunnitellusti

FC Barcelonan Carles Aleñá leikattiin Urheilu Mehiläisessä

Lehdistötiedote 7.6.2018

FC Barcelonan lupaavan keskikenttäpelaajan Carles Aleñán, 20, takareisivamma leikattiin 7.6.2018 Urheilu Mehiläisessä Turussa. Suunnitelmien mukaan sujuneen leikkauksen suorittivat urheiluortopedit Lasse Lempainen ja Sakari Orava.

- Magneettikuvan löydös täsmäsi leikkauslöydöksen kanssa ja leikkaus sujui suunnitellusti. Kyseessä oli biceps femoriksen repeämä, joka huippu-urheilijalla on paras hoitaa leikkauksella. Biceps femoris on yksi kolmesta hamstring-lihaksesta, sanoo urheiluortopedi Lasse Lempainen Urheilu Mehiläisestä.

- Pelikentille paluu voi olla realistista noin 4 kuukauden kuluttua. Kuntoutuminen on tärkeää tehdä rauhallisesti, jottei vamma uusiudu, toteaa Lempainen.

FC Barcelonan lääkäritiimiin kuuluva Xavier Valle oli mukana seuraamassa leikkausta.

- Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Lasse Lempaisen ja Sakari Oravan kanssa. Kaikki näytti menevän leikkauksessa hienosti, hän sanoo.

- FC Barcelonalla on huippuluokan olosuhteet ja portaittainen ohjelma toteuttaa kuntoutus takaisin pelikentille vaiheittain, toteaa puolestaan urheiluortopedi Sakari Orava.

Carles Aleñán takareisi vammautui pelitilanteessa lauantaina 2.6.2018 FC Barcelonan B-joukkueen pelissä. Aleñán on suunnitelmien mukaan tarkoitus liittyä syksyllä FC Barcelonan edustusjoukkueeseen

Merkittävää kansainvälistä yhteistyötä

Urheilu Mehiläisen ortopedit edustavat kansainvälisesti korkeatasoista ja arvostettua osaamista jännekirurgiassa. Huipputason osaaminen on mahdollistanut laajan yhteistyön muun muassa urheiluseura FC Barcelonan kanssa. Yhteistyö näkyy käytännössä urheilijoiden vammojen hoidossa, mutta myös urheiluvammoihin liittyvässä tutkimustyössä. Lasse Lempainen ja Sakari Orava ovat aiemmin operoineen myös FC Barcelonan laitahyökkääjä Ousmane Dembélén sekä Tomas Vermaelenin takareisivammat. Kyseiset pelaajat nähdään kesällä pelaamassa jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä maajoukkueissaan.