Johanna Tossavainen

Fysioterapeutti

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, pilatesopettaja sekä TMD-fysioterapeutti, joka on erikoistunut kivunhoitoon sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen.

Autan sinua mielelläni mm. erilaisten lantionpohjan toimintahäiriöden ja kipujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä arpikäsittelyyn kuin purentalihasten hoitoon ja käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotollani hoidan myös SERI-taustaisia asiakkaita.

Fysioterapiassa etenemme yksilöllisesti asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti. Erillisiä hieronta-aikoja ei ole varattavissa, mutta fysioterapian vastaanottoaika voi yksilöllisen tarpeen mukaan sisältää myös hierontaa/manuaalista terapiaa. Vastaanotollani teen myös tarpeen mukaan manuaalisista hoitoja leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja episiotomia-arvet sekä rintasyöpäleikkausten arvet.

Tyypillisiä syitä hakeutua äitiys- tai lantionpohjan fysioterapian vastaanotolleni ovat:

- Lantionpohjan toimintahäiriöt
- Lantionpohjan ja lantion alueen kivun hoito
- Fysioterapeuttinen jälkitarkastus synnytyksen jälkeen
- Raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmistautuminen/fysioterapeuttinen synnytysvalmennus
- Synnytyksen jälkeinen kuntoutus
- Suorien vastalihasten erkauman kuntoutus
- Arpikäsittelyt

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on synnyttäneille äideille suunniteltu palvelukokonaisuus, joka kestää 90 minuuttia. Palvelu täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta, jonka tekee lääkäri, kätilö tai terveydenhoitaja.

Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa pääset keskustelemaan alaan erikoistuneen ammattilaisen kanssa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Käynnin tarkoitus on tukea ja auttaa raskausajasta ja synnytyksestä palautumisessa synnyttäneen tavoitteet, toiveet ja voimavarat huomioiden. Käynnille voi tulla yksin tai halutessaan vauvan ja/tai mahdollisen kumppanin kanssa.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -käynti sisältää esitietolomakkeen pohjalta toteutetun haastattelun sekä kattavan arvion synnyttäneen toiminta- ja suorituskyvystä. Käynnillä voimme hyödyntää ultraääntä ja lantionpohjan sisätutkimusta. Fysioterapian sisältö suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti sinun tavoitteiden mukaisesti. Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voi tulla viikkojen tai kuukausien päästä synnytyksestä, takarajaa käynnille ei ole. Myöskään esimerkiksi jälkivuoto ole este käynnille, eikä neuvolan jälkitarkastuksessa ole tarvinnut käydä ennen fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen tuloa.

Lantionpohjan fysioterapia on lantion alueeseen erikoistunutta fysioterapiaa, joka toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden, voimavarojen ja tavoitteiden mukaisesti. Terapia ei keskity vain lantion alueeseen, sillä lantionpohja moniulotteisena rakenteena osallistuu moniin toimintoihin kehossa; kuten esimerkiksi ryhtiin ja asennonhallintaan, purentaelimistöön, seksuaalitoimintoihin ja hengitykseen.

Lantionpohjan fysioterapiassa oleellista on tietoisuus omasta kehosta sekä lantionpohjan toiminnasta. Edellä mainitusta on hyötyä kaikille ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Esimerkiksi urheilussa ja äänenkäyttöä vaativissa töissä ja ammateissa lantionpohjan fysioterapialla voi olla vaikuttavia tuloksia.

Fysioterapiaan voi sisältyä muun muassa:

- Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus
- Selän ja lantion alueen kiputilojen hoito
- Gynekologisten laskeumien ennaltaehkäisy ja kuntoutus
- Virtsan- ja ulosteenkarkailun ennaltaehkäisy ja kuntoutus
- Liikkumisen ohjaus raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
- Treeniohjelmat kotiin – ja/tai kuntosalille sekä urheilijoiden lajikohtaiset oheistreenit ym
- Erkauman ennaltaehkäisy ja kuntoutus
- Arvenkäsittely ja itsehoito (sektio, episiotomia, repeymät)
- Liitoskipujen hoito ja ennaltaehkäisy
- Kinesioteippaus & tukivöiden käytönohjaus
- Synnytykseen valmistautuminen ja palautuminen synnytyksen jälkeen
- Fysioterapeuttinen jälkitarkastus
- Ultraääni- ja/tai sisätutkimus (asiakkaan toivoessa)
- Manuaaliset käsittelyt ja hieronta (esim purentalihasten tutkiminen ja hoito)
- Seksuaalitoimintoihin liittyvät asiat kuten yhdyntäkivun hoito

Olet tervetullut vastaanotolleni kaikissa elämän vaiheissa, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tavoitteeni ammattilaisena on luoda sinulle turvallinen tila ja aika keskittyä sinun hyvinvointiin ja sitä lisääviin tekijöihin voimavarasi huomioiden.

Tutkinnot: Fysioterapeutti (AMK) Pilatesohjaaja-, äitiyspilatesohjaaja & Äitiysliikuntavalmentaja (Australian Physiotherapy and Pilates Institute / Äitiysliikunta Akatemia) Palvelut: Lantionpohjan fysioterapia Äitiysfysioterapia Manuaalinen terapia Terapeuttinen harjoittelu Fysioterapia 45min Fysioterapia 60min TMD-fysioterapia

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolle!

Ajanvarausohje

Tullessasi fysioterapiaan ensikäynnille varaathan käynnille 60/75min ajan. Fysioterapeuttista jälkitarkastusta ajatellen varaathan käyntiä varten 90min aikaa (varaa ajanvarauskalenterista kaksi peräkkäistä aikaa). Lisäksi aina ensikäynnille tullessasi saavuthan vastaanotolle hieman aikaisemmin, jotta ehdit täyttää tarvittavat lomakkeet rauhassa ennen fysioterapeutin vastaanottoa. Vastaanotolle voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Vaatetus mahdollisuuksien mukaan joustava. Huomioithan, että veloitamme peruuttamattomasta ajasta.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Fysioterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Lantionpohjan toimintahäiriöt ja kiputilat
 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • Virtsankarkailu
 • Endometrioosi
 • Purennan kuntoutus

Tutkinnot

 • Fysioterapeutti

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Lantionpohjan fysioterapia
 • Fysioterapiakäynti enintään 30 minuuttia
 • Fysioterapiakäynti enintään 45 minuuttia
 • Fysioterapiakäynti enintään 60 minuuttia
 • Leukanivel- ja purenta- fysioterapia (TMD)­
 • Äitiysfysioterapia

Toimipisteet

Mehiläinen Felicitas Turku
Joukahaisenkatu 1 C, 6. krs
Puhelin, Ajanvaraus010 414 6580Hinta 0,084 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Fysioterapiakäynti enintään 30 minuuttia
  Hinta-arvio 73.15 € (*69.15 €)
 • Fysioterapiakäynti enintään 45 minuuttia
  Hinta-arvio 83.15 € (*77.15 €)
 • Fysioterapiakäynti enintään 60 minuuttia
  Hinta-arvio 93.15 € (*85.15 €)