Johanna Tossavainen

Fysioterapeutti

Olen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti (erik.), pilatesopettaja sekä TMD-fysioterapeutti, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja kivunhoitoon sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Vastaanotollani hoidan myös trauma-, pelko- ja SERI-taustaisia asiakkaita.

Autan sinua mielelläni erilaisten toimintahäiriöiden ja kipujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Fysioterapiassa etenemme yksilöllisesti asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti. Vastaanotollani teen myös tarpeen mukaan manuaalisista hoitoja osana kivunhoitoa sekä esimerkiksi arpikäsittelyä leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja synnytysrepeämä/episiotomia-arvet sekä rintasyöpäleikkausten arvet.

Tyypillisiä syitä hakeutua äitiys- tai lantionpohjan fysioterapian vastaanotolleni ovat: Lantionpohjan toimintahäiriöt, lantionpohjan ja lantion alueen kireyksien/kivun hoito, raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmistautuminen/fysioterapeuttinen synnytysvalmennus, fysioterapeuttinen jälkitarkastus synnytyksen jälkeen, synnytyksen jälkeinen kuntoutus sekä lajinmukaiseen treeniin paluun ohjaus, suorien vastalihasten erkauman kuntoutus, arpikäsittelyt jne.

Lantionpohjan fysioterapia on lantion alueeseen erikoistunutta fysioterapiaa, joka toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden, voimavarojen ja tavoitteiden mukaisesti. Terapia ei keskity vain lantion alueeseen, sillä lantionpohja moniulotteisena rakenteena osallistuu moniin toimintoihin kehossa; kuten esimerkiksi ryhtiin ja asennonhallintaan, purentaelimistöön, seksuaalitoimintoihin ja hengitykseen.

Lantionpohjan fysioterapiassa oleellista on tietoisuus omasta kehosta sekä lantionpohjan toiminnasta. Edellä mainitusta on hyötyä kaikille ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Esimerkiksi urheilussa ja äänenkäyttöä vaativissa töissä ja ammateissa lantionpohjan fysioterapialla voi olla vaikuttavia tuloksia.

Fysioterapiaan voi sisältyä muun muassa: Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus, selän ja lantion alueen kiputilojen hoito, gynekologisten laskeumien ennaltaehkäisy ja kuntoutus, virtsan- ja ulosteenkarkailun ennaltaehkäisy ja kuntoutus, liikkumisen ohjaus raskausaikana ja synnytyksen jälkeen, trreeniohjelmat kotiin – ja/tai kuntosalille sekä urheilijoiden lajikohtaiset oheistreenit ym, erkauman ennaltaehkäisy ja kuntoutus, arvenkäsittely ja itsehoito (mm. sektio, episiotomia, repeymät), liitoskipujen hoito ja ennaltaehkäisy, kinesioteippaus & tukivöiden käytönohjaus, synnytykseen valmistautuminen ja palautuminen synnytyksen jälkeen, fysioterapeuttinen jälkitarkastus, ultraääni- ja/tai sisätutkimus (asiakkaan toivoessa), manuaaliset käsittelyt ja hieronta (esim purentalihasten tutkiminen ja hoito) sekä eksuaalitoimintoihin liittyvät asiat kuten yhdyntäkivun tai orgasmihäiriöiden hoito.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on synnyttäneille suunniteltu palvelukokonaisuus, joka kestää 90 minuuttia. Palvelu täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta, jonka tekee lääkäri, kätilö tai terveydenhoitaja.

Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa pääset keskustelemaan alaan erikoistuneen ammattilaisen kanssa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Käynnin tarkoitus on tukea ja auttaa raskausajasta ja synnytyksestä palautumisessa synnyttäneen tavoitteet, toiveet ja voimavarat huomioiden. Käynnille voi tulla yksin tai halutessaan vauvan ja/tai mahdollisen kumppanin kanssa.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -käynti sisältää esitietolomakkeen pohjalta toteutetun haastattelun sekä kattavan arvion synnyttäneen toiminta- ja suorituskyvystä. Käynnillä voimme hyödyntää ultraääntä ja lantionpohjan sisätutkimusta. Fysioterapian sisältö suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti sinun tavoitteiden mukaisesti. Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voi tulla viikkojen tai kuukausien päästä synnytyksestä, takarajaa käynnille ei ole. Myöskään esimerkiksi jälkivuoto ole este käynnille, eikä neuvolan jälkitarkastuksessa ole tarvinnut käydä ennen fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen tuloa.

Psykofyysinen fysioterapia: Kaikessa fysioterapiassa työtä ohjaa psykofyysinen lähestymistapa sillä kehoa ja mieltä ei voi eriyttää, etenkään erilaisten kehollisen kokemusten äärellä. Fysioterapiassa voidaan soveltaa esimerkiksi kehollisia harjoitteita esim. kehotietoisuus- ja liikeharjoitteet, hengitys- ja rentoutumisharjoitteet, jotka auttavat tunnistamaan omia reagointitapoja ja toimintamalleja, ja antavat keinoja esimerkiksi jännittyneisyyden, ahdistuksen tai kiputilojen vähentämiseen ja hallintaan kehon kanssa työskentelyn kautta.

Psykofyysisen fysioterapian lähtökohtana on aina ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen. Psykofyysisen fysioterapia on lähestymistapa, jonka avulla pyritään vahvistamaan sekä tukemaan ihmisen liikkumis- ja toimintakykyä että voimavaroja kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen ja lisääminen.

Olet tervetullut vastaanotolleni kaikissa elämän vaiheissa, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tavoitteeni ammattilaisena on luoda sinulle turvallinen tila ja aika keskittyä sinun hyvinvointiin ja sitä lisääviin tekijöihin voimavarasi huomioiden.

Tutkinnot: Fysioterapeutti (AMK), Psykofyysinen fysioterapeutti (erik.) Pilatesohjaaja-, äitiyspilatesohjaaja & Äitiysliikuntavalmentaja (Australian Physiotherapy and Pilates Institute / Äitiysliikunta Akatemia) Palvelut: Lantionpohjan fysioterapia, äitiysfysioterapia, fysioterapia, manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu, TMD-fysioterapia

Hinnat: 60min 90e 75min 110e 90min 130e

(Edeltävät hinnat eivät sisällä poliklinikka- ja kantamaksua. Edellä mainittuihin hintoihin ei lisätä mahdollisia ilta- tai viikonloppulisiä, eikä tutkimuksista (esim. ultraäänen käyttö) kerry erillisiä lisäkuluja). Peruuttamattomista käynneistä veloitetaan vastaanottokäynnin hinta kokonaisuudessaan + palvelukulumaksu.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolle! Jos sinulla jää kysyttävää, olethan yhteydessä johanna.tossavainen@mehilainen.fi

Ajanvarausohje

Tullessasi fysioterapiaan ensikäynnille varaathan käynnille 60/75min ajan. Fysioterapeuttista jälkitarkastusta ja synnytysvalmennusta ajatellen (jos kalenterissa ei ole vapaana sinulle sopivaa 90min aikaa) varaa ajanvarauskalenterista kaksi peräkkäistä aikaa). Lisäksi aina ensikäynnille tullessasi saavuthan vastaanotolle hieman aikaisemmin, jotta ehdit täyttää tarvittavat lomakkeet rauhassa ennen fysioterapeutin vastaanottoa.

Vastaanotolle voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Vaatetus mahdollisuuksien mukaan joustava. Huomioithan, että veloitamme peruuttamattomasta ajasta.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Fysioterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Lantionpohjan toimintahäiriöt ja kiputilat
 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • Virtsankarkailu
 • Endometrioosi
 • Purennan kuntoutus

Tutkinnot

 • Fysioterapeutti

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Lantionpohjan fysioterapia
 • Fysioterapiakäynti enintään 30 minuuttia
 • Fysioterapiakäynti enintään 45 minuuttia
 • Fysioterapiakäynti enintään 60 minuuttia
 • Leukanivel- ja purenta- fysioterapia (TMD)­
 • Äitiysfysioterapia

Toimipisteet

Felicitas Mehiläinen Turku
Joukahaisenkatu 1 C, 6. krs
Puhelin, Ajanvaraus010 414 6580Hinta 0,084 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Fysioterapiakäynti enintään 30 minuuttia
  Hinta-arvio 76.15 € (*76.15 €)
 • Fysioterapiakäynti enintään 45 minuuttia
  Hinta-arvio 86.15 € (*86.15 €)
 • Fysioterapiakäynti enintään 60 minuuttia
  Hinta-arvio 101.15 € (*101.15 €)